Editura Litera vă așteaptă la standul său din Pavilionul Central Romexpo să luați parte la programul de lansări în prezența autorilor și a invitaților acestora. Din oferta editorială bogată prezentata la targul de carte nu vor lipsi bestsellerurile momentului, colecții noi, cărți premiate și ecranizate pentru care cititorii se vor bucura de reduceri de preț, vouchere valorice, tombole cu premii garantate, anunta editura.

Vineri, 18 noiembrie, ora 17.30 - lansarea cărții "15 lucruri la carte trebuie să renunți pentru a fi fericit" de Luminița Saviuc, în prezența autoarei și a invitaților săi - Mirela Vașadi, Mirela Retegan, Liana Stanciu.

„15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit”, devenit cel mai viral articol de pe internet, cu peste 1,3 milioane de distribuiri, a ajuns punctul de plecare al cărții cu același titlu, ce va fi lansată la Editura Litera în prezența autoarei.

Luminița Saviuc va vorbi cititorilor despre carte și despre munca sa de răspândire a mesajelor de automotivare, și deopotrivă inspiraționale.

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 12.00 are loc lansarea Premiului Man Booker 2015 - "Scurtă istorie a șapte crime", de Marlon James, în prezența lui Adrian Despot, Ciprian Șiulea și a lui Bedros Horasangian.

Jamaica, 1976. Șapte oameni înarmați pătrund în casa lui Bob Marley, trăgând cu mitralierele la foc automat. Superstarul reggae supraviețuiește, dar atacatorii nu sunt prinși. În Scurtă istorie a șapte crime, Marlon James prezintă cu măiestrie acest eveniment aproape mitic. Derulându-se pe trei decenii și întinzându-se pe mai multe continente, romanul este cronica vieții unor personaje memorabile – copii de mahala, lorzi ai drogurilor, jurnaliști, prostituate, asasini profesioniști și chiar agenți CIA. Palpitant și inventiv, ambițios și fascinant, Scurtă istorie a șapte crime este unul dintre cele mai remarcabile și extraordinare romane ale secolului XXI.

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 13.00 va fi lansata seria de autor Carla Guelfenbein, în colecția Buzz Books, cu titlurile "Restul e tăcere" și "Cu tine în depărtare", în prezența invitaților Tudora Șandru Mehedinți, Lavinia Similaru, Laura Câlțea, Rodrigo Guzman Barros, Bedros Horasangian.

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 14.00 - lansarea cărții "Vine iarna. De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere." de Garry Kasparov, în colecția Kronika, împreună cu Teodor Paleologu, Bogdan Lefter și Bedros Horasangian.

„Este mereu important să-l citim pe Garry Kasparov, care ne-a avertizat de pericolele putinismului înaintea multor altora. Este unul dintre acei oameni rari: un democrat rus care se gândește realist la țara sa, dar rămâne plin de speranță pentru viitor.“ - Anne Applebaum, autoarea volumului Cortina de Fier, laureată cu Premiul Pulitzer.

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 16.30 - lansarea cărții "My dilemma is you" în prezența autoarei Cristina Chiperi și a invitaților săi - Andra Gogan, Criss & Vlad de la Happy Channel.

Cristina Chiperi, tânăra de 16 ani care a reușit să devină una dintre cele mai citite scriitoare ale tinerilor italieni, vine la Gaudeamus la întâlnirea cu cititorii săi. Autoarea fenomenului literar al momentului, creat online și devenit bestseller internațional,“My dilemma is you”, Cristina Chiperi, va fi prezentă sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 16.30, la standul Editurii Litera, împreună cu invitații săi: Andra Gogan- cântăreață, dansatoare și actriță; Criss și Vlad, prezentatorii emisiunii „Happy Day” de la Happy Channel.