Din dorința de a oferi tinerilor adolescenți un start bun în viață, ca oameni dar și ca cetățeni, Clubul de lectură Fanbook și Constituția României pe Instagram au format CIVIC FANBOOK, un proiect de inițiativă civică, în care sunt prezentate și dezbătute drepturile și obligațiile fundamentale ale fiecăruia dintre noi, așa cum le găsim în Constituția României.

Civic FanbookFoto: Humanitas

Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, începând cu ora 11:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu 100 de liceeni vor discuta cu jurnalista Paula Herlo (Senior Corespondent „România, te iubesc” & Emmy Award Winner) despre câteva dintre capitolele din Constituția României care țin de libertatea de exprimare, dreptul la informare, protecția copiilor și a tinerilor și proteția mediului înconjurător.

Accesul se face pe bază de înscriere la adresa contact@csrmindset.ro și este gratuit. Pe parcursul evenimentului, liceenii vor beneficia de 20% reducere la orice carte cumpărată.

Civic Fanbook este o serie de evenimente destinate exclusiv liceenilor, care se vor desfășura în perioada noiembrie 2016 – iunie 2017, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Dezbaterile vor fi moderate de invitați speciali – personalități din zona cultural – artistică fără implicare politică, cu scopul de a împărtăși experiența lor practică, de a mobiliza liceenii să-și cunoască și să-și ceară drepturile și de a îi stimula să se implice în acțiuni civice și de voluntariat.

Aceste evenimente au fost create pentru a încuraja exprimarea liberă, autoevaluarea părerilor, îmbogățirea cunoștințelor, a capacității de sinteză și de argumentare, vorbitul în public și mai ales crearea unei comunități de elevi bazate pe activități culturale și pe implicare civică.

„România trebuie rescrisă, iar eu mă simt datoare să fac asta pentru copiii mei, pentru familia mea, pentru prietenii mei și pentru cei pe care nu-i cunosc.

M-am simțit de multe ori mică în fața unor situații. Am învățat legile, am învățat drepturile pe care le am și imi face o deosebită plăcere să lupt pentru ele, să lupt pentru oamenii care sunt prea mici în fața sistemului.” spune jurnalista Paula Herlo, senior corespondent și producător al emisiunii „România, te iubesc!”, câștigătoare a unui premiu Emmy, la secţiunea news pentru campania Tu ştii ce mai face copilul tău?.

Constituția României pe Instagram posteză, în fiecare zi, câte un articol, într-o formă vizuală prietenoasă și de impact. Se adresează tinerilor, coborând din paginile de lege într-un mediu în care ei se simt confortabil, venind în lumea lor și vorbind pe limba lor.

Clubul de lectură Fanbook este un proiect pentru copii și adolescenți, inițiat în anul 2014 pentru a încuraja lectura și voluntariatul în rândul tinerilor din România. Organizatorii, Asociația CSR Mindset și Librăriile Humanitas, voluntarii și ambasadorii proiectului încurajează lectura unei cărți pe lună și interacțiunea dintre tineri și personalități culturale, prin discuții libere. Fanbook se desfășoară în București, Cluj, Brașov, Fălticeni și comuna Cristian pe diferite teme: artă, literatură, istorie, civism, astronomie, biologie, fizică. În 20 noiembrie se va lansa și în Sibiu. Fanbook implică adolescenți și profesori voluntari, proiectul bucurându-se de susținerea părinților și a companiilor.