Vineri, 4 noiembrie, începând cu ora 18:30, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu, nr. 1), are loc lansarea cărții O pereche de pantofi, aparuta recent la Editura Publica. Alături de autoarea cărții, Tinca Celnicu, vor lua cuvântul Mihaela Gînju, partener Erudio, Angela Ene, expert în guvernanța companiei, și Codruț Nicolau, bancher în ultimii 18 ani.

Lansarea crii O pereche de pantofi, de Tinca CelnicuFoto: Editura Publica

După lansarea bestsellerurilor Musai list de Octavian Pantiș și Cei care schimbă jocul de Mona Dîrțu și Andreea Roșca, editura Publica include în portofoliul ei încă un titlu de business semnat de un autor român: cartea despre finanțele și contabilitatea afacerii O pereche de pantofi, de Tinca Celnicu.

O pereche de pantofi: finanțele și contabilitatea afacerii se adresează nefinanțiștilor din business, viitorilor și actualilor manageri, antreprenorilor, dar și studenților și tuturor celor care vor să înțeleagă mai bine termenii domeniului financiar-contabil, într-un context profesionist.

Finanțele și contabilitatea afacerii seamănă cu o pereche de pantofi eleganți și confortabili. Dacă vrem să conducem o afacere, finanțele și contabilitatea sunt obligatorii – altfel este ca și cum am umbla desculți.

Autoarea Tinca Celnicu: În facultate, primul lucru pe care voiam să-l fac când deschideam o carte de finanțe sau de contabilitate era s-o închid repede la loc. După ce am descoperit cu adevărat acest domeniu și am început să-l stăpânesc, mi-am dat seama că nu este chiar așa de fioros. Am înțeles că finanțele și contabilitatea înseamnă câteva instrumente practice și elegante, care aduc liniște și claritate în afaceri. După aproape 20 de ani de practică de business și după ce am curtat îndelung subiectul, am reușit să pun toate noțiunile acestea abstracte și aparent complicate într-o carte care tratează finanțele și contabilitatea afacerii pe înțelesul tuturor. Sper că nu te va pune pe fugă când o vei deschide și, mai mult, că o vei putea duce până la capăt cu interes.

Tinca Celnicu are o experiență de aproape 20 de ani în finanțele și contabilitatea afacerii. A fost CFO, Financial Controller și Treasury Manager în companii multinaționale și în firme antreprenoriale și consultant de business în diverse proiecte. Din 2011 susține cursuri de finanțe și contabilitate a afacerii și workshopuri de finanțe personale. Este absolventă a Academiei de Studii Economice București și are un MBA de la Sheffield University, Marea Britanie. Scrie pe blogul personal, tincacelnicu.ro.