Scriitorul american Paul Beatty a fost desemnat marti seara castigatorul prestigiosului premiu literar Man Booker, pentru romanul sau 'The Sellout', devenind astfel primul american care primeste aceasta inalta distinctie, relateaza EFE, citata de Agerpres.

Beatty s-a impus in fata altor aspiranti favoriti, precum scotianul Graeme Macrae Burnet ('His Bloody Project'), sau canadianca Madeleine Thien ('Do Not Say We Have Nothing') pentru a obtine acest premiu acordat in fiecare an pentru cea mai buna opera scrisa in limba engleza.

Premiul Man Booker, castigat anul trecut de jamaicanul Marlon James pentru romanul sau ''A Brief History of Seven Killings", este unul dintre cele mai renumite premii pe plan international. Premiul a fost acordat din 1969, iar castigatorul este recompensat cu 50.000 de lire sterline (61.000 de dolari).

Numele castigatorului a fost anuntat intr-o ceremonie desfasurata in cladirea Guildhall - din centrul financiar londonez - si transmisa in direct de postul de televiziune BBC.