Atelierul de Pânză lansează Re-Creația, un nou proiect destinat sectorului creativ de artiști și designer, finanțat de Ministerul Culturii.

Concurs Re-CreatiaFoto: Afis

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, proiectul se lansează printr-un concurs de idei și desene care îmbină două direcții actuale de mare importanță: încurajarea unei atitudini responsabile față de mediu și consumul sustenabil, precum și promovarea creativității și culturii urbane.

Concursul este deschis pentru aplicații până pe data de 6 noiembrie 2016 și este împărțit în două secțiuni tematice:

- Ilustrație: ilustrații, desene, colaje, picturi sau orice alte compoziții vizuale care pot fi imprimate pe sacoșe de pânză.

- Design de produs: idei originale de utilizare a deșeurilor textile în obiecte de design, de producție unică sau în serii limitate.

Se vor acorda 10 premii, în valoare de 1000 RON fiecare (*valoarea supusă impozitelor aferente), designerii câștigători urmând să fie implicați ulterior și în materializarea prototipurilor și a producției de serie. Juriul va desemna 5 aplicații finaliste pentru fiecare dintre cele două secțiuni de concurs. Rezultele vor fi anunțate pe 7 noiembrie 2016, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc pe data de 10 noiembrie.

Procedura completă de aplicare și regulile concursului sunt disponibile pe http://www.atelieruldepanza.ro/re-creatia.

Proiectul se aliniază la noile politici europene și își propune atât încurajarea practicilor de producție care susțin economia circulară și consumul sustenabil, cât și promovarea inovării și a talentelor emergente. Atelierul de Pânză a avut numeroase colaborări de-a lungul timpului cu artiști pentru designul și elementele grafice ale sacoșele de pânză și obiectelor de design textil produse, care au contribuit la creșterea achizițiilor de produse sustenabile. Re-Creația continuă și dezvoltă acest demers, într-un proiect cu adresabilitate către publicul larg.