Ministrul Culturii, Corina Suteu, anunta ca aproape 50.000 de oameni au donat prin SMS in cadrul campaniei pentru achizitionarea "Cuminteniei Pamantului", informeaza Agerpres.

Corina SuteuFoto: Agerpres

"In acest moment ne apropiem de 50.000 de donatori prin SMS. Incurajam pe cei care doresc sa contribuie la subscriptia publica sa o faca prin SMS, la numarul 8833, cu textul 'brancusi', donand 2 euro sau prin intermediul celorlalte metode de donatie - https://www.brancusiealmeu.ro/ -, pana vineri, 30 septembrie", a scris Suteu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul aminteste si de cele mai recente sume stranse in cadrul campaniei: 70.000 de euro - donatia vanzarii tabloului lui Adrian Ghenie prin Galeria Thaddaeus Ropac; 40.000 euro - donatie de la Academia Romana; 11.327 de euro - donatia biletelor vandute la Teatrul National Bucuresti in urma spectacolului "Dineu cu prosti", prin Sindicatul Liber din TNB.

Campania de colecta nationala "Brancusi e al meu" are ca tinta strangerea sumei de 6 milioane de euro din donatii publice pana la sfarsitul lunii septembrie. Acestei sume i se adauga 5 milioane de euro alocati de Guvern, pentru ca opera lui Brancusi sa intre in proprietatea statului, dupa achizitionarea de la proprietarii sai actuali.

In prezent, "Cumintenia Pamantului" poate fi vazuta la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei, de luni pana vineri, intre orele 10,00 - 18,00, cu ajutorul unei programari prealabile. Intrarea este gratuita, iar vizitatorii muzeului beneficiaza de un tur ghidat.