Asociatia Curtea Veche promite distractie dubla pentru copii, parinti si profesori la cea de a doua editie a festivalului de lectura NARATIV. Pe 24-25 septembrie si pe 1-2 octombrie 2016, la Scoala Centrala din Bucuresti (Strada Icoanei, nr. 3-5), copiii vor descoperi ca cititul poate fi cea mai frumoasa aventura. Toate cele peste 100 de activitati din cadrul NARATIV sunt complet gratuite. Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si realizat cu sprijinul Kaufland Romania.

Afis pentru cea de a doua editie a festivalului de lectura NARATIVFoto: Curtea Veche Publishing

Evenimentul este destinat in principal copiilor cu varsteintre 3 si 14 ani care, alaturi de Nara si Tiv, ghizii aventurosi ai Festivalului, vor pasi pe Taramul de Nicaieri, vor traversa Tara Minunilor si vor ajunge in centrul Pamantului.

NARATIV cuprinde ateliere interactive, conferinte si spectacole special pregatite de catre specialisti in educatia nonformala si psihologia copilului. Astfel, cei mici vor desena, vor compune muzica, vor face teatru si chiar vor inventa propriile povesti,in timp ce parintii si profesorii pot participa la conferinte si workshop-uriin cadrul carora vor impartasi cu expertii in educatie si parenting pentru lectura metode prin care pot face ca cititul sa fie la fel de distractiv si acasa si la scoala.

Participarea la Festival se face in baza inscrierii pe site-ulwww.narativ.ro, unde puteti gasi detalii despre calendarul complet al activitatilor si locurile disponibile pentru fiecare atelier.

Initiativa Asociatiei Curtea Veche vine ca urmare a statisticilor ingrijoratoare privind gradul scazut de lectura si de intelegere a textelor in randul elevilor din Romania. Evenimentul are si o componenta caritabila, sumele donate catre Asociatie sustinand realizarea de donatii de carte si cluburi de lectura in mediile defavorizate.