Spectacol Idolul și Ion Anapoda după G.M. Zamfirescu, o comedie plină de candoare si parfum interbelic, în regia Marianei Cămărășan și a lui Toma Dănilă va avea premiera oficială pe data de 28 septembrie 2016, ora 19:00, în Sala Mare de la ARCUB, din strada Lipscani, nr. 84-90.

Oana PelleaFoto: ArCuB

Idolul și Ion Anapoda, piesă publicată de George Mihail Zamfirescu în 1935, este adaptată de Mariana Cămărășan pentru spectatorul de azi, păstrând însă intactă atmosfera boemă a epocii interbelice. Ca oriunde și întotdeauna, poveștile de dragoste se desfășoară cu sufletul la gură pentru toți cei implicați. Iar în acest spectacol, iubirea este pretutindeni, fie că este vorba despre iubirea sinceră, dragostea interesată sau pasiunea fără urmă de speranță.

Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas dau viață acestor personaje, care trăiesc relații marcate de pasiunea dezlănțuită și plină de contradicții din anii frumoși ai Bucureștiului interbelic. Regizorii Mariana Cămărășan și Toma Dănilă, alături de scenograful Vladimir Turturică și light designer-ul Ștefan Vasilescu invită spectatorii într-un univers cald, plin de fantezie și pasiune. Un univers sugerat de numai câteva elemente de decor, prin care se perindă într-un ritm alert cele cinci personaje aflate în căutarea perechii ideale.

Noi credem așa: că avem nevoie de bucurie, de romantism, de iubire, de povești. Mai ales acum, când lumea pare că se dezintegrează, când ritmul e alert și neiertător, când părem că am uitat de noi. Așa credem: că e necesar să ne redescoperim din perpectiva unui râs nestăpânit, a unor farse nevinovate, sa ne vedem cât de caraghioși și sublimi suntem sau mai putem să fim. Avem nevoie să fim. Până la urmă SĂ FIM. Pur și simplu., mărturisește regizorul Mariana Cămărășan.

Spectacolul Idolul și Ion Anapoda este o producție ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația GOONG.