Patru sesiuni de lectură din Miguel de Cervantes şi Antonio Munoz Molina, discuţii cu publicul, din oră în oră, între 19,30 şi 23,00, şi un after party vor marca participarea Instituto Cervantes la cea de a cincea ediţie a Nopţii Literaturii Europene la Bucureşti.

Potrivit AGERPRES, evenimentul va avea loc vineri, pe terasa Teatrului Ţăndărică (str. General Eremia Grigorescu 24).

Lecturile se vor desfăşura după următorul program:

* ora 19,00 şi ora 20,00 - fragmente din "Ingeniosul hidalg Don Quijote de la Mancha", de Miguel de Cervantes, o nouă ediţie a Academiei Regale Spaniole, adaptată de binecunoscutul scriitor spaniol Arturo Perez-Reverte şi tradusă de Sorin Mărculescu pentru Editura Humanitas (în curs de apariţie), în lectura actorului Istvan Teglas.

* ora 21,00 şi ora 22,00 - o incursiune în "În Noaptea Timpului", cel mai recent roman al scriitorului Antonio Munoz Molina, în româneşte de Mioara Angheluţă, pentru colecţia Babel a Editurii Nemira, în lectura actorului Ionuţ Grama.

"Invităm pasionaţii de literatură să ni se alăture în căutarea poveştilor în timpul Nopţii Literaturii Europene la Bucureşti şi să contribuie la răspândirea lor în mediile defavorizate, prin proiectul "Carte peste carte" al Asociaţiei Paspartu. Cea de a VIII-a ediţie "Carte peste carte" a început în 5 septembrie şi ţine până vineri, 9 septembrie (inclusiv). În această săptămână, puteţi dona cărţi pentru Biblioteca oraşului Târgu Frumos 'Universul cunoaşterii" în patru spaţii din Bucureşti: Librăria Cărtureşti Verona, Casa Ion Mincu - sediul OAR, Spaţiul Public European şi Piua Book Bar. Biblioteca din Târgu Frumos, judeţul Iaşi, are nevoie, în special, de cărţi şi jocuri pentru copii şi literatură pentru adolescenţi şi adulţi. Haideţi să punem, şi de această dată, "Carte peste carte" şi să reînnoim, împreună, fondul de volume necesar pentru cei peste 5.000 de elevi din Târgu Frumos", precizează comunicatul.

A V-a ediţie a Nopţii Literaturii Europene la Bucureşti, un eveniment al Reţelei Institutelor Culturale Naţionale din Europa (EUNIC), care se desfăşoară anual în mai mult de 70 de oraşe din toată lumea, va avea loc pe 9 septembrie, în zona centrală a Capitalei.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în centrul acestui eveniment vor sta 12 autori din Austria, Cehia, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Ungaria şi România, ale căror opere vor fi prezentate publicului bucureştean în forme diverse: lecturi, performance-uri, discuţii, expoziţii, proiecţii.

Cele cinci spatii care vor gazdui Noaptea Literaturii Europene sunt Libraria Carturesti Verona, Casa „Ion Mincu" (sediul Ordinului Arhitectilor din Romania), Piua Book Bar, Teatrul Tandarica si Spatiul Public European.