Viziunea romaneasca asupra orasului organic in cadrul Architecture Week, Praga

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 8 septembrie 2016, 11:05 Actualitate | Cultură

Bathing space on Tineretului Lake
Foto: ICR
In perioada 26 septembrie - 9 octombrie 2016 se va desfășura cea de a X-a ediție a Festivalului Internațional Architecture Week Prague - o selecție a celor mai importante proiecte de arhitectură contemporană, urbanism, peisagistică, regenerare urbană și dezvoltare -, la care Romania a participat încă de la prima sa ediție, din 2009, şi unde, anul acesta, va fi prezent proiectul Amenajare loc de îmbăiere pe lacul Tineretului / Bathing space on Tineretului Lake - o machetă realizată de arhitectul Szabolcs Korodi și colaboratorii săi, însoțită de o proiecţie multimedia. Provocarea în acest proiect o reprezintă găsirea soluțiilor de arhitectură potrivite pentru o intervenție într-un peisaj aproape neatins, care să respecte regulile mediului înconjurător.

Tema ediției din acest an este Orașul Organic. Sunt invitate să participe peste 30 de țări, prin intermediul ambasadelor și al institutelor culturale. România este reprezentată de o echipă de designeri care schimbă felul tradițional în care este creată arhitectura. Proiectul se potrivește cu conceptul de anul acesta al festivalului oferind viziunea unei vieți contemporane și futuristice a orașului și promovând schimbarea pozitivă a spațiului său public. KORODI Szabolcs este directorul studioului de arhitectură și urbanism Vallum Ltd, absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (România), a beneficiat de bursă de studii la Leuven (Belgia), are studii DLA în cadrul Universității Tehnice din Budapesta (Ungaria) și studii post-universitare în domeniul Conservării Clădirilor Istorice la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (România).

Programul festivalului este format din: expoziția internațională de machete (clădirea Mánes, Masarykovo nábř., 110 00 Praha 1), proiecții de film, expoziții de fotografie, lucrări grafice, prelegeri, conferințe de specialitate și tururi ghidate pentru a descoperi arhitectura capitalei și a altor orașe din Republica Cehă.

În data de 6 octombrie 2016, domnul Korodi va participa la Conferința Internațională de Arhitectură și la gala oficială a festivalului, iar în ziua următoare va fi angrenat într-o serie de prelegeri de arhitectură, susținute de reprezentanții țărilor participante. Evenimentele din cadrul Architecture Week Prague, care au drept scop stimularea și valorificarea curiozității în domeniul arhitecturii, vor oferi arhitectului român oportunitatea de a intra în contact cu o rețea profesionistă internațională de reprezentanți ai industriei de specialitate care construiesc și contribuie împreună la conturarea mediului înconjurător.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

455 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version