Expozitia "Inima Reginei", semnata de Bogdan Mihai Radu, care reuneste peste 40 de lucrari reprezentand-o pe Regina Maria in diferite ipostaze, se va deschide miercuri la Muzeul National Cotroceni, anunta Agerpres. Tablourile prezinta florile preferate ale reginei, gradini de flori, peisaje din Balcic, alaturi de teme inspirate din viata suveranei, informeaza Muzeul Cotroceni.

Despre lucrarile expuse, istoricul de arta Raluca Baloiu, curatorul expozitiei, spune ca artistul are "o reala apetenta pentru redarea umbrelor colorate, ceea ce-l apropie de maniera de expresie de sorginte impresionista", "prin toate lucrarile sale, Bogdan Mihai Radu dovedind un real rafinament pictural."

"Un element de atractie pentru public il va constitui expunerea catorva sticlute cu parfumurile preferate ale reginei, cutii de pudra si pomezi, Regina Maria devenind inca din timpul vietii imaginea celebrei case de parfumuri Houbigant din Paris", precizeaza sursa citata.

Expozitia, care continua seria manifestarilor culturale organizate de Muzeul National Cotroceni in cursul anului 2016, marcand implinirea a 25 de ani de la infiintarea ca institutie muzeala, este deschisa pana pe 9 octombrie.

Bogdan Mihai Radu detine un portofoliu expozitional vast, printre expozitiile personale numarandu-se cea de la Detroit din 2008, precum si cele de la Sibiu, Sinaia si Bucuresti. Multiplele expozitii personale si de grup (Cluj, Sibiu, Sinaia, "Balchik - Queen Mary"s Heart", Biblioteca Centrala Universitara "Carol I") il situeaza printre artistii extrem de prolifici.