Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a afirmat, miercuri, ca s-a observat un "reviriment" al campaniei de donatii pentru "Cumintenia Pamantului", valoarea acestora crescand in ultima perioada, iar Executivul isi pune "mari sperante" in teledonul pe care il va organiza TVR pe data de 18 septembrie, potrivit News.ro.

Cumintenia PamantuluiFoto: Mediafax

"Eu, din declaratiile pe care le-am vazut in mass media de la avocatul proprietarilor, nu am vazut nicio noutate. Sunt lucruri publice, care au fost spuse inca de la inceputul acestei campanii. Remarc un reviriment al campaniei de donatii pentru achizitionarea Cuminteniei Pamantului in acest moment, sunt donatii din ce in ce mai multe si mai consistente", a spus Liviu Iolu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a reamintit ca pe 18 septembrie va fi organizat un teledon national la TVR, "in care Guvernul isi pune mari sperante ca va aduna toate energiile necesare pentru a strange suma de bani agreata"

Teledonul "Cumintenia Pamantului" va avea loc pe 18 septembrie, data acceptata de Ministerul Culturii la propunerea Televiziunii Romane, si se va desfasura sub forma unui spectacol, produs in intregime de TVR, care va dura 8 ore, a confirmat pentru News.ro consilierul Dragos Neamu.

Consilierul a precizat si faptul ca Ministerul Culturii a luat in calcul varianta organizarii unui al doilea teledon, insa nu a putut oferi informatii sigure: "Am luat in calcul si aceasta varianta, dar nu pot spune despre ce televiziuni este vorba, pentru ca ele inca nu stiu ca ne gandim la ele. In prezent, facem analize calitative."

"Toata productia va fi suportata de televiziunea publica", a declarat, pe 8 iulie, pentru News.ro, Cristian Zgabercea, producatorul general al televiziunii publice.

Avocatul mostenitorilor operei Cumintenia Pamantului, Bogdan Grabowski, a declarat marti, pentru agentia de presa News.ro, ca la data convenita in acordul semnat cu Ministerul Culturii, 31 octombrie, statul roman va plati 11 milioane de euro pentru achizitionarea sculpturii lui Constantin Brancusi, indiferent de suma stransa prin subscriptia publica lansata de Guvern.