Premierul Dacian Ciolos a transmis un mesaj de condoleante duminica seara, dupa moartea actorului Marin Moraru: "Marin Moraru a fost unul dintre actorii luminosi care a marcat lumea teatrului si filmului romanesc decenii la rand, cum numai cei putini, atinsi de har o pot face", afirma Dacian Ciolos, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

Primul ministru aduga ca "Din pacate, inca o stea a scenei ne paraseste. Ramanem fara o minte sclipitoare, un actor talentat cu un farmec aparte si un om care a fost mereu interesat si de viata cetatii. Ramas bun, Maestre!"

Actorul Marin Moraru a murit duminica, la varsta de 79 de ani, la Spitalul Elias. "Pacientul a decedat astazi la ora 17.30, in urma unei suferinte grele si necrutatoare", a declarat medicul Daniela Safta, director medical al Spitalului Elias.

Recunoscut pentru umorul de pe scena si pentru discretia din viata privata, Marin Moraru a jucat, de-a lungul carierei sale de 5 decenii, in aproape 30 de filme si a interpretat zeci de roluri pe scenele teatrelor.