Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediția a VIII-a, se deschide oficial joi, 11 august. Cititorii aflați în vacanță la malul mării sunt invitati la peste 100 de evenimente pe care organizatorii le-au pregatit pentru ei în perioada 11 - 15 august, în Piațeta Perla din Mamaia, noua locatie a targului. Zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, o mare de cărți și un program dens și variat de evenimente îi așteaptă pe turişti şi pe constănţenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc în cadrul unei ceremonii speciale, organizate de Radio Constanța cu sprijinul Forțelor Navale, al Clubului Nautic Român și al Teatrului de Stat Constanța. În acordurile Muzicii Militare a Forțelor Navale, 9 veliere vor aduce la țărm cărți-simbol pe care actorii de la Teatrul de Stat, îmbrăcați în costume de epocă, le vor prelua și le vor aduce la pavilionul GAUDEAMUS din Piațeta Perla.

Președintele de onoare al acestei ediții va fi domnul prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, preşedintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor și profesor la Universitatea Ovidius din Constanța.

Și în acest an, Târgul GAUDEAMUS urmează cititorii în vacanță. La doi pași de plajă, îi îmbie, ca într-o uriașă librărie, bestseller-urile momentului, serii de autor şi cele mai recente titluri de ficţiune sau nonficţiune, mii de titluri la prețuri extra-sezon, numai bune să îi facă să uite de gradele din termometre. În plus, departe de a fi doar un loc unde cărțile așteaptă cuminți, pe rafturi, să fie răsfoite, râvnite și cumpărate, Târgul GAUDEAMUS oferă o experiență culturală dinamică și interactivă, cu lansări de carte, lecturi publice, dezbateri, proiecții de filme și momente muzicale.

Potrivit organizatorilor, cu prilejul târgului, vor fi reluate şi câteva proiecte tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România: campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” şi Poliţia GAUDEAMUS. Nu vor lipsi nici Tombola GAUDEAMUS derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului sau concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare. Pentru al doilea an consecutiv, Premiul Tombolei GAUDEAMUS va fi oferit de Regional Air Services – Aeroportul Tuzla și va consta într-un zbor de 30 de minute desupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câştigătorul o poate filma şi/sau fotografia.