Opera Comică pentru Copii va participa la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii de la Beijing cu baletul "Cenuşăreasa", informează Agerpres. Evenimentul este organizat de Teatrul Naţional pentru Copii din Beijing, iar Opera Comică pentru Copii va fi prezentă în perioada 3 - 10 august.

Cenusareasa: foto Madalina StefanescuFoto: Opera Comica

Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente pentru copii organizate în China şi reuneşte anual artişti de pe patru continente, sub sloganul "Light Children's Heart and Shape the Future - Colorful Chinese Dream" ("Luminează Inima Copiilor şi Modelează Viitorul - Vis Chinez Colorat"). Ediţia din acest an a debutat pe 8 iulie, în Beijing, festivalul extinzându-se, până pe 25 august, şi în regiunile Jinan, Chengdu şi Ningbo.

În cele şapte săptămâni sunt programate 215 reprezentaţii ale celor 46 de spectacole din festival, susţinute de 25 de teatre de pe mapamond.

Spectacolul pe care îl prezintă Opera Comică pentru Copii este unul dintre cele mai apreciate balete din repertoriu, semnat de cunoscuta prim-balerină şi coregrafă Corina Dumitrescu. Din distribuţia celor trei reprezentaţii programate în festival fac parte: Theodora Munteanu/Andreea Vălean (Cenuşăreasa), Andrei Ardeleanu (Prinţul), Mihai Pricope (Mama vitregă), Sabina Chirilă şi Oana Vâlceanu (Surorile vitrege), Daniel Manea (Profesorul de dans), Dragoş Andruţă/Raul Oprea (Ministrul), Mircea Ioniţă şi Ionuţ Picincu (şoriceii) şi Andreea Soare (Zâna cea bună).

"A evolua pe scena Teatrului Naţional pentru Copii din China constituie încă o bornă în dezvoltarea noastră mereu ascendentă, o recunoaştere a ceea ce suntem şi o promisiune pentru ceea ce vom deveni. China, această ţară cât un continent, cu milenara sa tradiţie culturală, acordă o mare atenţie sădirii frumosului în rândul tinerei generaţii", declară Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. A câştigat până în prezent 70 de premii naţionale şi internaţionale la festivalurile de profil. Cu peste 70 de titluri de operă, operetă, musical şi balet în repertoriu, instituţia susţine anual peste 230 de reprezentaţii atât la sediu, cât şi în turneele naţionale şi internaţionale pe care le desfăşoară.