Expoziția Italian Dinner date with Ana Wagner @Musette Kube are o scenografie inedită, desfășurată la galeria Musette Kube, Calea Victoriei 114, în perioada 18-24 iulie. Titlul expoziției - Italian Dinner date - indică o sursă de inspirație, un model creator și simbolizează oferta estetică pe care Ana Wagner o face tuturor celor care vor vedea creațiile expuse la Galeria Kube.

Expozitia Italian Dinner date with Ana WagnerFoto: Hotnews

Expoziția este marcată de experiența călătoriilor italiene ale Anei, despre care artista vorbește cu pasiune: ”Italia este sursă de inspirație pentru multe din desenele mele. Insula Capri este un paradis cu mici gradini si peisaje cum rar întâlnești. Acolo cred ca am văzut verdele cel mai verde. Zona de graniță cu Franta, de asemeni, mi-a rămas la suflet cu grădinile de influență franceză, în care rigoarea și simetria se întâlnesc cu grandoarea palmierilor si bogăția leandrului dar si cu vegetatia sălbatică, cu miresme dumnezeiești, a zonelor muntoase.”

La câțiva ani după aceste peripluri italiene, Ana Wagner și atelierul ei de porțelanuri vă oferă un regal al culorilor, senzațiilor și formelor de expresie artistică. Turcoazul cu irizațiile lui inegalabile, grădinile burgheze ale orășelelor italiene din vecinătatea Franței - a căror simetrie franțuzească este îmbogățită de imprevizibilul și imaginația peninsulare - au trecut pe porțelanuri și pe toate obiectele Wagner Arte conexate cu porțelanurile. Palmierul a devenit un laitmotiv al câtorva colecții semnate de Ana Wagner. Peste toate, stă încercarea de a prinde pe suprafața diafană a porțelanului ceva din strălucirea plină de viață a verii italiene.

Miza expoziției este să ofere vizitatorilor un Italian Dinner estetic, precum o cină în stil Italian: frugal dar sofisticat, proaspăt și atent la combinațiile ingredientelor, într-o atmosferă caldă de familie ce sporovăie vesel în jurul mesei. Tocmai de aceea expoziția are o scenografie-surpriză, pe care vă lăsăm plăcerea de a o descoperi singuri.

Vă putem dezvălui, în schimb,”meniul” acestui Italian Dinner sui-generis conceput de Ana Wagner: lucrări de grafică, pictură, bijuterii, obiecte din porțelan, panouri decorative (acestea din urmă, imaginate de Ana Wagner și realizate în colaborare cu Bogdan Teodorescu).

Printre vedetele expoziției vor fi, cu siguranță, cele două mese spectaculoase, realizate după designul Anei.

Veți putea viziona această expoziție în perioada 18-24 Iulie, la galeria Musette Kube, Calea Victoriei, 114.

Despre Ana Wagner:

Absolventă a Academiei de Arte Frumoase din București, Ana Wagner este unul dintre artiștii plastici care au marcat, în ultimii ani, arta porțelanulului pictat din România.

Fondator și coproprietar, alături de sora ei, Irina Wagner, al atelierului și galeriei "Wagner arte frumoase și povești”, Ana Wagner este designerul creațiilor Casei Wagner.

Ana iubește fantezia și rigoarea deopotrivă și asta se vede în produsele atelierului pe care îl conduce. Marca Wagner arte frumoase si povesti, creația Anei, s-a impus pe scena manufacturilor românești prin poveștile așternute pe portelanuri cu tehnici clasice de pictură handmade. Îmbinarea dintre rigoarea tehnicii handmade - mereu rafinată - și fantezia subiectelor este caracteristica mărcii Wagner.