Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 14 iulie și vineri, 15 iulie, de la orele 18:00, avanpremiera spectacolului „Cel mai mare Gulliver” în regia lui Alexandru Dabija.

Avanpremiera cu Cel mai mare GulliverFoto: Teatrul Gong Sibiu

Cel mai așteptat spectacol pentru copii din acest an îl aduce pe scenă pe Matei, un puști supărat pentru că e prea mic și crește prea încet. Ca prin minune, plimbându-se prin curte, Matei dă peste un cangur pitic care îi îndeplinește dorința și îl transformă într-un uriaș. Scenariul spectacolului de la Sibiu are la bază textul omonim al lui Gellu Naum, unul dintre cei mai îndrăgiți autori români pentru copii, fiind cunoscut de aceștia în mod special pentru „Cărțile cu Apolodor”.

Călătoria fascinantă a lui Matei spre mare surprinde atât prin tehnica noilor păpuși cu arc și tije, dar și prin proiecțiile live la scenă. Ca un inedit, trupa actorilor de la Sibiu a fost transformată într-o orchestră, iar întreg spectacolul a fost gândit ca unul muzical, ritmat și haios. „Cel mai mare Gulliver e o bucurie pentru că e Naum, apoi... pentru că e Dabija, apoi... pentru că se cântă mult, apoi... pentru că e Gong-ul Sibiului, apoi... pentru că păpușile sunt niște bijuterii, apoi... pentru că s-au adunat oameni dragi, apoi... pentru că au apărut mulți oameni dragi noi în capul meu.”, a declarat Ada Milea în timpul repetițiilor.

Regia spectacolului Cel mai mare Gulliver, după Gellu Naum, este semnata de Alexandru Dabija, iar muzica apartine Adei Milea. PĂPUȘI: Oana Micu și Tiberiu Toitan. Din distributie fac parte: Lucia Barbu, Barbara Crișan, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Claudia Stühler, Hansel Andrei, Paul Bondane, Charlie Fălămaș, Adrian Prohaska.

Producția de la Sibiu are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani. Accesul publicului la spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (de miercuri până vineri între orele 11:00 și 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 14:00 ) sau online (eventim.ro). Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.