ICR Londra va avea miercuri, 13 iulie, un oaspete de onoare, pe ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României, care va participa pentru prima oară la un eveniment organizat în rețeaua externă a Institutului Cultural Român. Principesa Moștenitoare va susține, în fața unei audiențe compuse din membri ai Establishment-ului britanic, reprezentanți ai societății civile din Marea Britanie și membri ai comunității românești, o conferință cu tema „Coroana şi România modernă”.

ASR Principesa MargaretaFoto: ICR Londra

În deschidere, vor rosti cuvinte de întâmpinare ES dl. Dan Mihalache, Ambasadorul României la Londra, dl. Andrew Popper, Şeful Onorific al Casei Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, și dl. Dorian Branea, directorul ICR Londra, care va modera și discuția ulterioară conferinței, în care distinsa invitată se va referi de asemenea la implicarea sa în diferite cauze civice și filantropice.

Cu această ocazie, în Galeria Institutului se va deschide expoziţia de fotografie „Casa Regală a României în imagini”, realizată de fotograful oficial al Casei Regale, Daniel Angelescu, care va fi prezent la vernisaj. Aceasta va rămâne accesibilă publicului până în data de 16 septembrie.

Librăria „Cărţi Româneşti” din Londra va amenaja un stand cuprinzând volume dedicate trecutului și prezentului monarhiei române, precum „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, „Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” sau „Trei poduri peste lume”, apărute la Editura Curtea Veche, dar și monografiile publicate într-o serie de mare succes a Editurii Humanitas. La finalul serii, ASR Principesa Moştenitoare Margareta le va oferi autografe cititorilor săi londonezi.

Evenimentul este realizat de Institutul Cultural Român din Londra împreună cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Reamintim că, din anul 2007, ASR Principesa Moștenitoare Margareta a acordat Înaltul său Patronaj Societății „Enescu” din Marea Britanie, care organizează, împreună cu ICR Londra, populara serie a „Concertelor Enescu”, ajunsă la aproape 10 ani de existență neîntreruptă.