Lucrări de Theodor Aman, Iosif Iser şi Octav Băncilă vor fi prezentate în "Licitaţia de orientalism şi călătorii" ce va avea loc marţi, în Capitală, in organizarea casei de licutatii Artmark, informeaza Agerpres.

Amiaza la Balcic, de IserFoto: Artmark

Publicul poate admira una dintre cele mai importante picturi realizate de impresionistul Samuel Mutzner, elev al lui Claude Monet, în călătoriile sale apusene: "Vânzătoarea de fructe", capodoperă estimată între 15.000 şi 25.000 de euro. Opera este pictată în vara lui 1916 în cartierul Santurce din San Juan, capitala toridului Puerto Rico, fiind o lucrare semnificativă pentru experienţa multiculturală a artistului.

Theodor Aman este prezent în licitaţie cu lucrarea "Curte interioară în Contrexeville", realizată într-o călătorie în Franţa, în 1879.

''Dacă în cazul spaţiului autohton Bucureştiul şi Sinaia reprezintă singurele locuri pe care Aman le surprinde pe pânze, călătoria prin Franţa îl împinge să descopere itinerarii fascinante şi o lumină nouă, mai caldă, ce îi deschide culorile şi spiritul. Nordul Italiei, Belgia, dar mai ales zonele rurale din Franţa pot fi întâlnite printre operele realizate de Aman începând cu 1870. Lucrarea prezentă în licitaţie este estimată între 15.000 şi 25.000 euro'', arată Artmark.

Nicolae Tonitza este prezent în licitaţie cu "Colţunaşi", lucrare estimată între 10.000 şi 16.000 de euro. Pictura este realizată în aceeaşi perioadă cu descoperirea Balcicului de către artist.

"Licitaţia de orientalism şi călătorii" va avea loc marţi, de la ora 19,30, la Stejarii Country Club, fiind urmată de Licitaţia "Mari poeţi români", ce va începe la ora 20,00. Pe 14 iulie se va încheia sesiunea de licitaţii Artmark a acestei veri prin alte două evenimente: Licitaţia de Artă Contemporană şi Licitaţia de Ceasuri şi Bijuterii.