Spectacole de muzică şi dans, proiecţii de filme, o paradă a sariurilor, pictură cu henna, cursuri de hindi şi sanscrită, precum şi lansări de carte sunt programate la cea de a VIII-a ediţie a festivalului culturii indiene "Namaste India", care va avea loc de vineri până duminică la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", informeaza Agerpres.

Festivalul Namaste IndiaFoto: Afis

Pe aleile de la muzeu va fi organizat un târg cu produse tradiţionale, de la îmbrăcăminte, accesorii şi bijuterii până la ingrediente specifice bucătăriei indiene şi asiatice, ceaiuri şi produse cosmetice, zone cu mâncare indiană, ateliere de creaţie.

La iniţiativa Agenţiei Naţionale pentru Romi, în colaborare cu Centrul Naţional de Cultură a Romilor Romani-Kher, ziua de sâmbătă va fi dedicată întâlnirilor culturale dintre India şi cultura Romani.

Pe parcursul zilei vor fi organizate o demonstraţie de pictură susţinută de artistul plastic Mihaela Cîmpeanu şi Denis Nanciu, elev în clasa a X-a la Liceul de artă "Dimitrie Paciurea", dar şi demonstraţii de lucru susţinute de meşteşugari romi - rudari, căldărari, argintari. De la ora 14,00, va avea loc un concert de jazz susţinut de Vali Rupiţă Band, iar de la ora 17,00 taraful Grigoraş Dinicu va susţine un spectacol cu muzică tradiţională romă.

Din festival nu va lipsi atelierul de bucătărie ayurvedică - "Gustă şi experimentează: Condimente care îţi schimbă viaţa", condus de chef Wayne Featherstone din Olanda.

Târgul va putea fi vizitat între orele 9,00 - 19,00.

Biletele pot fi achiziţionate la preţurile de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru pensionari şi posesori de carduri Euro 26, şi 2,5 lei pentru elevi şi studenţi.

Festivalul "Namaste India" este organizat de Centrul Cultural "Rabindranath Tagore", sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România.