O noua intalnire cu muzica de calitate este gazduita de Clubul de Jazz si Blues ICR miercuri, 15 iunie 2016, in Sala mare a Institutului Cultural Roman, din Aleea Alexandru nr. 38, cu incepere de la ora 19.00. De aceasta data, tema propusa dezbaterii in comentariu, sunet si imagine se constituie drept o evocare a personalitatii aceluia care a fost Jancy Körössy, nume de referinta al istoriei jazz-ului romanesc.

In prima parte a serii, Florian Lungu se va referi la marele muzician originar din Cluj – pianist, compozitor si sef de formatie de notorietate internationala, oferind celor prezenti ilustrari video si audio reprezentative.

La randul sau, invitatul special Alex Vasiliu, profesor universitar, realizator de emisiuni de televiziune si publicist din Iasi, autor al unei valoroase monografii dedicate lui Jancy Körössy, va vorbi despre marele disparut, sustinandu-si alocutiunile cu pretioase documente video.

In partea a doua a serii, tandemul instrumental Nicolas Simion - saxofoane / Sorin Romanescu - ghitara va interpreta cu predilectie creatii de inalta tinuta componistica semnate de Jancy Körössy.

Intrarea la Clubul de Jazz si Blues este, ca de obicei, libera.