Coregraful Cosmin Manolescu sustine in perioada 13-18 iunie 2016 la Timisoara primul atelier si spectacol din cadrul turneului national Paradis Serial 2016. Sub numele „Corpul emotional”, atelierul foloseste metode de lucru care implica miscarea, inima, atingerea, emotia, jocul cu zmeul si dansul butoh si este deschis publicului larg, actorilor si altor artisti interesati.

Cosmin Manolescu: foto Alina UsureluFoto: Fundatia Gabriela Tudor

Evenimentul este organizat de Fundatia Gabriela Tudor in parteneriat cu Fundatia Interart TRIADE, care il gazduieste in spatiul galeriei sale, si include sesiuni de lucru, proiectii de filme si se finalizeaza cu spectacolul „Zmeul sau ce este dansul contemporan” realizat de Cosmin Manolescu, cu implicarea participantilor la atelier in 18 iunie, ora 20:00 (Galeria TRIADE, Calea Martirilor nr. 51/45, Timisoara). In cadrul spectacolului, „chestionarea dansului contemporan, a posibilitatii de a gasi o definitie porneste de la un substrat puternic social: nu lipsesc mesajele politice, reflectii asupra tragediei de la Clubul Colectiv, a exploziei de la Fukushima, sau asupra miscarii Rosia Montana” (Gina Serbanescu). Intrarea la spectacol este libera.

Atelierele sustinute coregraful de Cosmin Manolescu au o dimensiune pregnanta de descoperire si dezvoltare personala - „Pentru mine, spune coregraful, dansul contemporan trebuie sa fie o experienta de viata intensa si luminoasa, care sa ne schimbe parcursul in bine”. Inscrierile pentru atelierul de la Timisoara sint deschise pina pe 12 iunie. Detalii suplimentare sint disponibile la https://zonadstudio.wordpress.com/ sau serial.paradise@artsf.ro.

Urmatorul eveniment in cadrul turneului Paradis Serial este o reprezentatie in varianta solo a spectacolului „Zmeul sau ce este dansul contemporan”, care va avea loc in 30 iunie la Centrul de Teatru Educational Replika, in Bucuresti, apoi turneul continua cu alte opriri in Cluj, Sibiu, Brasov si Bucuresti in perioada august-octombrie.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer si director artistic al companiei Paradis Serial/Fundatiei Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la Bucuresti, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga. In decembrie 2015 Fundatia Alexandrion i-a oferit premiul sectiunii dans pentru spectacolul „Zmeul”.