O carte scrisa de autoarea britanica J.K. Rowling, sub pseudonimul Robert Galbraith - "Career Of Evil" - a fost selectionat pentru premiul 'Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year' care se acorda celui mai bun roman de mister al anului, relateaza marti BBC citat de EFE si Agerpres.

Cartea popularei autoare a aventurilor lui Harry Potter este una dintre cele sase selectate sa aspire la prestigiosul premiu literar care se va decerna la 21 iulie. Pe lista aspirantilor mai figureaza scritorii Eva Dolan, Mark Billingham, Clare Mackintosh, Adrian McKinty si Renee Knight.

"Career Of Evil" este ultimul din cele trei romane de mister publicate de J.K. Rowling sub pseudonimul Robert Galbraith. Primul este "The Cuckoo's Calling" care i-a adus numeroase elogii ale criticii, urmat de "The Silkwarm". Personajul aceste noi serii de mister creata de Rowling este carismaticul detectiv privat si veteran de razboi Cormoran Strike si tanara sa colaboratoare, Robin Ellacott.

Anonimatul sub care a publicat Rowling primul ei roman "The Cuckoo's Calling" a fost dezvaluit de saptamanalul britanic 'The Sunday Times', care a reusit sa o descopere pe prolifica autoare britanica dupa o ancheta realizata de unul dintre editorialistii sai prin intermediul Twitter. Se pare ca, Chris Gossage, unul din avocatii lui Rowling de la agentia Russells Solicitors, a dezvaluit informatia intr-o conversatie privata pe care a avut-o cu prietena sotiei sale, Judith Callegari, care a impartasit-o apoi pe Twitter. Astfel s-a aflat ca in spatele lui Robert Galbraith se ascunde de fapt J.K. Rowling. La cateva ore dupa aceasta dezvaluire vanzarile romanului au crescut vertiginos.