Sute de licee din Romania si din Republica Moldova vor colabora in baza unor acorduri de parteneriat semnate in cadrul festivitatii de final de an scolar "Ultimul sunet". Conducerea liceelor din Republica Moldova a primit acordurile chiar din partea reprezentantilor liceelor din Romania: 450 de cadre didactice care au transmis la careul festiv un mesaj din Tara si daruri pentru colectivul de elevi - un steag tricolor, panglici tricolore si posibilitatea de a participa la excursii de cate trei zile in mai multe zone turistice ale Romaniei.

Liceul Liviu DeleanuFoto: Actiunea 2012

"Totul a fost la superlativ, nu ma asteptam sa fie atat de frumos, sa am atat de multe lucruri de invatat si sa plec cu asa amintiri frumoase", a spus Steluta Pralea, profesoara la Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei, care a participat la festivitatea "Ultimul sunet" la Liceul Teoretic "Alecu Russo" din Chisinau. A fost extraordinar!", a apreciat si Vasile Baibarac, profesor la Liceul Tehnologic Ionel Teodoreanu din Victoria, prezent la festivitate in Liceul Teoretic Varnita din Anenii Noi.

Potrivit acordurilor semnate, parteneriatul intre institutiile de invatamant va creste nivelul de cooperare in domeniul educatiei formale si nonformale si va facilita organizarea schimburilor anuale de elevi pentru diseminarea de bune practici educative si pentru identificarea in comun a unor metode alternative de educatie. 100.000 de basarabeni vor veni in Romania in intervalul iunie - octombrie in noua campanie pe care o pregateste Platforma Unionista Actiunea 2012.