România este reprezentată, pentru al treilea an consecutiv, la BookExpo America (BEA), cel mai mare târg de carte din spațiul nord-american, desfăşurat în acest an între 11 şi 13 mai, la Chicago, la McCormick Place.

BookExpo America 2016Foto: ICR NY

La târg vor participa editori, autori, agenți literari și difuzori de carte din întreaga lume, care își vor prezenta și promova cele mai recente produse editoriale. Participarea românească la BookExpo America 2016 este organizată de Institutul Cultural Român (ICR), prin Centrul Naţional al Cărţii (CENNAC) şi ICR New York. Țara invitată la această ediție a târgului este Polonia.

Proiectul se înscrie în strategia ICR pe anul 2016 de promovare a literaturii, scriitorilor și producției de carte din România în spațiul nord-american. BookExpo America este o manifestare editorială internațională importantă pentru difuzarea literaturii române de ficțiune, dar și a cărților de non-ficțiune și a lucrărilor de sinteză publicate în România.

La standul României vor fi expuse cărți recente ale autorilor români traduși în limba engleză, cu volume apărute la prestigioase edituri americane, vor fi oferite cataloage și broșuri de prezentare a literaturii contemporane și a editurilor românești, dar și pliante și materiale de promovare a programelor de finanțare derulate de Centrul Național al Cărții.

Pe durata târgului, vor avea loc mai multe întâlniri cu editorii, agenții literari și difuzorii de carte din Statele Unite ale Americii pentru a crește numărul traducerilor din autori români și, totodată, pentru a identifica cele mai bune oportunități de promovare a cărții românești pe continentul american, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.