MAMAG Modern Art Museum organizeaza prima Bienala de arte de la Cannes (18-19 mai 2016 - International Fine Art Cannes Biennial) in timpul desfasurarii Festivalului de Film de la Cannes. Artista plastica Victoria Dutu va expune in cadrul expozitiei curatoriate de Heinz Playner.

Lucrare expusa de Victoria DutuFoto: Arhiva personala

Victoria Dutu, licentiata in matematica si filozofie, este artista plastica si autoare a mai multor carti.

Artista a expus pana acum in America, Marea Britanie, Germania, Austria, Elvetia, Polonia, Franta, Romania. A câştigat premii naţionale şi internaţionale de poezie şi am făcut expoziţii de pictură în ţară şi străinătate. Este Ambasadoare a Păcii, în cadrul Organizaţiei Internaţionale “The Universal Circle of the Ambassadors of Peace” din 8 ianuarie 2011.

Victoria Dutu este membră de onoare a Casei de Cultură “Naji Naaman” –Liban şi a mai multor societăţi de poezie din străinătate, printre care “Poetry Society of America”, New York. A expus la New York Artexpo Pier 94, unul din cele mai mari târguri de artă din lume, în 2015; la „Oxford International Art Fair”, 2015; la Brick Lane Gallery – Londra; la Berlin, Germania-2015; la Casino Velden, Austria- 2014; Viena, la “Time” Gallery, 2014; centrul Franţei la Chouzy-sur-Cisse, musée “Matra” şi Biblioteca “Jacques-Thyraud” 2014. A expus la Sanremo, Italia, în timpul Festivalului de muzică, la Galeria „La Bonbonnire” 2013; Polonia şi Elveţia 2007.