Corina Suteu, propunerea premierului Ciolos pentru Ministerul Culturii in locul lui Vlad Alexandrescu, este secretar de stat in minister de la inceputul anului 2016. In perioada 2006-2012, cand Institutul Cultural Roman era condus de Horia Roman Patapievici, Corina Suteu a fost director al ICR New York si s-a remarcat printr-un sprijin asiduu pentru initiativele culturale independente si inovatoare. Suteu, care a fost supusa unui linsaj mediatic la Antena 3 in scandalul "poneiul roz" a demisionat de la ICR cand Patapievici a fost inlocuit de Andrei Marga.

Corina SuteuFoto: ICR NY

Corina Suteu si-a prezentat demisia in 2012 de la ICR New York, in contextul trecerii Institutului Cultural Roman din subordinea Presedintiei in cea a Senatului, fapt care a determinat demisia intregii conduceri a ICR Bucuresti si preluarea sefiei institutiei de catre Andrei Marga.

Potrivit Mediafax, Corina Suteu si-a inceput cariera in calitate de critic de teatru in Romania. A devenit interesata de sectorul managementului cultural imediat dupa caderea comunismului in Romania. In 1991 a devenit director al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), iar in 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) si presedinte al Forumului retelelor culturale europene. In 1998 a fondat asociatia ECUMEST. Intre 2005 - 2006 a editat cartea "Arts Politics and Change" (ca urmare a programului "Policies for culture"), publicata la Amsterdam, si a lansat la Columbia University volumul "Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe".

Corina Suteu s-a implicat in numeroase proiecte culturale, cel mai recent fiind "Bucuresti - Capitala europeana a culturii 2021".