Corina Suteu, in prezent secretar de stat in Ministerul Culturii si fost director al ICR New York in perioada in care Institutul Cultural Roman era condus de Horia Roman Patapievici, l-ar putea inlocui pe Vlad Alexandrescu in functia de ministru, au declarat pentru Hotnews.ro surse politice. Corina Suteu, care a vitalizat activitatea ICR New York, a fost una dintre victimele campaniei USL din 2012 de distrugere a institutiei conduse de Patapievici.

Corina SuteuFoto: ICR NY

Corina Suteu a fost director al Institutului Cultural Roman din New York, in perioada 2006-2012. Si-a prezentat demisia in 2012, in contextul trecerii Institutului Cultural Roman din subordinea Presedintiei in cea a Senatului, fapt care a determinat demisia intregii conduceri a ICR Bucuresti si preluarea sefiei institutiei de catre Andrei Marga.

Corina Suteu si-a inceput cariera in calitate de critic de teatru in Romania. A devenit interesata de sectorul managementului cultural imediat dupa caderea comunismului in Romania. In 1991 a devenit director al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), iar in 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) si presedinte al Forumului retelelor culturale europene. In 1998 a fondat asociatia ECUMEST. Intre 2005 - 2006 a editat cartea "Arts Politics and Change" (ca urmare a programului "Policies for culture"), publicata la Amsterdam, si a lansat la Columbia University volumul "Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe".