Alina Cojocaru si Johan Kobborg nu au voie sa mai intre in cladirea Operei, potrivit unei note interne semnate de Constantin Sorop, seful Serviciului Personal, si de Sanda Bucur, sefa Biroului Salarizare de la Opera. Adresa a fost trimisa catre firma care se ocupa de paza Operei, iar motivul invocat este incetarea contractelor de munca. Alaturi de cei doi, pe lista sunt trecute inca 7 persoane: George Calin, Emil Popescu, Grigore Sebastian-Eduard, Georgeta Petrescu, Ionut Pruteanu, Cristian Florin-Rosca, Stefan Remus-Rosianu.

Alina Cojocaru si Johan KobborgFoto: Opera Nationala Bucuresti

Scrisoare Opera

Scrisoare Opera

Foto: Hotnews

"Prin prezenta se atrage atentia Biroul de Paza, PSI, Mediu si in special coordonatorului biroului, domnul Gabriel Florin-Firoiu cu privire la accesul persoanelor straine in incinta Operei Nationale Bucuresti. Prin prezenta va comunicam ca persoanele nominalizate mai jos le-au incetat contractele individuale de munca, contractele de prestari servicii, contractele de antrepriza. (..) Ca atare, incepand cu data de 25.04.2016 persoanelor nominalizate mai sus li se interzice accesul in incinta institutiei", se arata in nota de serviciu.

Accesul in incinta institutiei a persoanelor nominalizate se face numai cu informarea sefului Serviciului Organizare si resurse Umane si insotiti de o persoana desemnata pe tot traseul oficial, se mai arata in document

Lista avea initial 7 nume, printre care si Johan Kobborg, iar dupa ce documentul a fost scos la imprimanta, au fost adaugati cu pixul pozitiile 0 - Emil Popescu si 8 - Alina Cojocaru.