Bucuresti 2021 lanseaza OPEN LAB: Transformam Bucurestiul in laborator de cultura urbana

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 22 aprilie 2016, 9:10 Actualitate | Cultură

Bucuresti 21
Foto: Afis
În perioada aprilie - septembrie 2016, în cadrul candidaturii Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, bucureștenii sunt provocați să devină participanți activi la viața orașului, prin proiecte culturale experimentale adresate comunităților mai mici sau mai mari.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, timp de 6 luni, echipa București 2021 își propune să testeze potențialul creativ al Bucureștiului, concentrându-se pe proiecte care au un aport pozitiv la viața orașului prin colaborări transdisciplinare, schițând felul în care acesta s-ar putea transforma dacă ar deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021. Astfel, programul Open Lab încearcă să contribuie la implicarea cât mai multor comunități din oraș în experimente creative și să răspundă nevoii de dezvoltare a capacității producătorilor autohtoni prin schimburi de experiență și conectarea la rețele internaționale. În același timp, Open Lab sprijină transformarea spațiilor sub-utilizate din București în locuri pentru comunitate.

Programul sub care Bucureștiul devine un laborator de cultură urbană se ghidează după următoarele principii: colaborare în creație, co-participare, digitalizare. Dialogul cu locuitorii Bucureștiului este deschis prin procese colective, promovarea inițiativelor transdisciplinare, descentralizarea culturii în oraș și folosirea de structuri mobile, temporare. 

Open Lab înseamnă proiecte în care bucureștenii sunt încurajați să participe activ, explorarea poveștilor urbane, din cartiere, care alcătuiesc identitatea orașului, dar și susținere financiară pentru proiecte inițiate de bucureșteni. Programul funcționează cu mai multe instrumente:

ACTIVATOR de public creator - o serie de evenimente în Hanul Gabroveni dar și în spații noi în cartiere, proiecte la firul ierbii și co-producții prin care bucureștenii devin creatori de cultură, nu doar consumatori.

ACCELERATOR
de idei - Instrument de consolidare și conectare a ideilor propuse de artiști, urbaniști, cercetători, sociologi și oricine își dorește un oraș mai bun, ACCELERATORUL va oferi îndrumare și posibilități de colaborare pentru dezvoltarea de proiecte ce propun noi perspective și moduri de acțiune, cu impact pe termen lung, pentru viitorul Bucureștiului.
În urma apelului public, între 5 și 10 idei vor fi dezvoltate și produse până la sfârșitul lunii septembrie, având fiecare un buget maxim alocat de 10.000 Euro.
Mai multe detalii despre cum funcționează și ce se căută se pot accesa pe http://www.bucuresti2021.ro/open-lab/accelerator-de-idei/

EXPLORATOR
de povești urbane - povești despre oraș culese prin interviuri scurte cu locuitorii din mai multe cartiere. Alăturate, poveștile compun istoria colectivă a unui oraș complex.

GENERATOR de proiecte comunitare - Printr-un fond de micro-granturi destinat grupurilor de inițiativă, 10 echipe câștigătoare în urma unui incubator vor primi finanțări în valoare de 2.000 Euro pentru un proiect cultural comun, în beneficiul comunității și gestionat prin colaborare și implicare voluntară.

FORMATOR de competențe culturale - Vor fi inițiate proiecte de dezvoltare a capacității sectorului cultural, concentrat pe a crește și a încuraja profesionalizarea competențelor culturale ale bucureștenilor.

București 2021 - În 2015, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București a demarat procesul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reușind să aducă Bucureștiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

517 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version