Joi 21 aprilie 2016, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia a continuat ediția a VII-a a Concursului „Drumul spre celebritate".

Marius HelciuFoto: Asociatia Pro Valores

În Beciul Domnesc a avut loc o etapă dedicată instrumentelor de percuție melodice, la care ca spectatori si jurati au participat 93 de elevi de la Colegiul Național "Elena Cuza", care într-o săptămână de şcoală altfel încercă să profite de programul „Să stii mai multe, să fii mai bun!”. Invitat special a fost vibrafonistul Alexandru Anastasiu - solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio.

Etapa a fost câştigată de marimbafonistul Marius Helciu, care a impresionat prin interpretarea unor lucrări de: Ney Rosauro și Ludwig Albert. El a obţinut 57 din cele 186 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi şi de juriul de specialitate.

Marius Helciu are 19 de ani. Studiază la Universitatea Națională de Arte din Iași și a câștigat până acum 13 premii la concursuri naționale.

Lucian Moraru a fost inviat special al celei de-a doua etape a zilei, cea dedicată instrumentelor cu coarde, la care s-a impus violoncelistul Constantin Borodin, care a obținut 54 din 204 de puncte oferite de elevi ai Liceelor “Nicolae Tonitza” și Waldorf și de juriul de specialitate.

Constantin Borodin s-a născut în 1994 la Chişinău, oraş în care a absolvit Liceul Ciprian Porumbescu. În prezent este student la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. A obţinut premii la concursuri desfășurate la Bucureşti, Chişinău, Piatra Neamţ şi Tulcea.

FINALA Concursului Drumul spre celebritate va avea loc vineri 22 aprilie 2016, de la ora 15, iar intrarea publicului va fi liberă. Cei șase finaliști ai ediției a VII-a a Concursului “Drumul spre celebritate” sunt: pianista Leona Crasi, chitaristul Mircea Oaneș, Cvartetul cu pian al Universității de Arte “George Enescu” Iași (Ana Maria Fotache, Loredana Apetrei, Florin Burlacu, Dragoș Cantea), flautista Carla Maria Stoleru, marimbafonistul Marius Helciu și violoncelistul Constantin Borodin.

Aşadar sunteți invitați să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Organizatori: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porțile Bucureștiului, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic