De la bijuterii spectaculoase cu povești pe măsură, la obiecte decorative cu iz de epocă sau la monede și ceasuri pentru care timpul trece mai încet, licitația provoacă la o aventură prin lumea poveștilor de aur, argint sau de sidef, adică prețioase pentru suflet. Licitatia are loc joi, 21 aprilie 2016, la Casa Artmark din Capitală.

Dintre vedetele "Licitaţiei de Aur, Argint şi Sidef" se remarcă o piesă a casei de bijuterii Zolotas, colierul Prestige, creat în anii 1980, la comanda unui magnat grec. Modelul acestuia este inspirat din mitologia greacă, stilizând tridentul lui Poseidon, simbol al dominaţiei şi puterii absolute. Valoarea estimată de specialişti pentru colier este între 60.000 şi 90.000 de euro, informeaza Agerpres.

Publicul are ocazia să aleagă bijuterii din aur şi la valori mai accesibile. Astfel, pentru o pereche de cercei din aur decoraţi cu smaralde şi ametiste sau un inel din aur cu ametist hexagonal şi diamante, licitaţia va începe de la 150 de euro, iar pentru un inel post-Art Deco şi o pereche de butoni din aur, decorate cu diamante, licitaţia va pleca de la 250 de euro.