Spectacolul "Falstaff" al Operei Nationale Bucuresti, programat miercuri, a fost anulat din cauza protestului unor angajati ai institutiei fata de numirea unui nou director interimar - George Calin, informeaza Agepres.

"Astazi, incepand cu ora 15,00, o parte din personalul Operei Nationale Bucuresti si domnul Tiberiu Soare, impreuna cu persoane din afara institutiei, invitate special la protest, au ocupat scena si sala de spectacole, sustinand discursuri, acordand interviuri reprezentantilor presei si facand revendicari care nu tin de competenta managementului", se arata intr-un comunicat al ONB, transmis miercuri.

Reprezentantii Operei mentioneaza ca manifestatia angajatilor ONB a facut imposibile repetitiile tehnice.

"Avand in vedere refuzul celor prezenti la manifestare de a elibera sala de spectacole si scena, in prima instanta intrucat era necesara desfasurarea repetitiei tehnice, iar ulterior pentru a permite primirea spectatorilor, desfasurarea reprezentatiei din aceasta seara a spectacolului 'Falstaff' a devenit imposibila. Le multumim tuturor celor care au trimis in ultimele saptamani numeroase mesaje de sustinere fata de actul artistic de performanta si care si-au manifestat in mod obiectiv, sincer si intre limitele bunului simt punctul de vedere cu privire la activitatea actuala si potentiala a Operei Nationale Bucuresti. Regretam profund imposibilitatea desfasurarii in conditii normale a programului anuntat de spectacole al institutiei si mentionam ca vom lua masurile impuse de lege in legatura cu cei responsabili", se precizeaza in comunicat.

Publicul prezent a fost informat ca va primi contravaloarea biletelor cumparate pentru spectacolul de miercuri.

Tiberiu Soare, fostul director interimar al ONB, a invitat spectatorii sa intre in sala mare a Operei si i-a prevenit ca, in locul reprezentatiei, vor asista la un protest.

La cererea spectatorilor prezenti, artisti ai Operei aflati in sala mare a ONB, ce s-au alaturat protestului spontan, au cantat aria "Corul sclavilor" din opera "Nabucco".