Un gest este o acţiune care-ţi spune multe despre ceea ce gândeşte cineva — chiar dacă persoana însăşi nu este conştientă de acest lucru. Gesturile sunt extrem de edificatoare…

cartea-gesturilorFoto: GiftBooks.ro

Ştiai că felul în care stai, poziţia umerilor, felul în care îţi mişti picioarele, expresia ochilor şi a sprâncenelor spun mult despre cât de dominant sau de supus te simţi, şi că, chiar şi atunci când încerci să-ţi ascunzi sentimentele, atitudinea ta sexuală este trădată de ochi şi de gură? Sau că poziţia pe care o adopţi într-o conversaţie şi gesturile pe care le faci pot determina durata dialogului şi cât de des vei fi întrerupt? Chiar şi felul în care zâmbeşti — şi muşchii faciali pe care îi foloseşti — trădează dacă eşti cu adevărat fericit sau doar te prefaci. Acestea sunt Gesturile, iar ele nu se rezumă doar la conversaţii. Oriunde te-ai afla, orice ai face, Gesturile sunt indicii importante ale stării tale de spirit.

În acest ghid revelator, Peter Collett, expert în psihologie socială, profesor la Universitatea Oxford şi psiholog rezident al emisiunii Big Brother difuzată de Channel 4, ne introduce în fascinantul concept al Gesturilor, dezvăluindu-ne felul în care acestea funcţionează, de unde provin, cum să le identificăm şi cum să le interpretăm. În timp ce te învaţă cum să citeşti şi să interpretezi motivele şi acţiunile altor oameni, acest instrument extrem de valoros te ajută în egală măsură să te concentrezi asupra mesajelor pe care le trimiţi neintenţionat şi a efectelor pe care acestea le pot avea asupra celorlalţi.

Cuprinzătoare şi accesibilă, oferind o lectură plăcută, Cartea Gesturilor propune un vocabular nou şi unitar pentru a înţelege comunicarea umană şi influenţa socială. Cartea Gesturilor este o oportunitate unică de a descifra intenţiile reale ale altor persoane sau mesajele transmise de propriul nostru corp!

Cuprins:

Mulţumiri

1. Gesturile care ne trădează

2. Indicatori ai dominanţei

3. Indicatori ai supunerii

4. Indicatori care apar în conversaţii

5. În arena politică

6. Salutul

7. Gesturi regale

8. Indicatori ai anxietăţii

9. Gesturi cu tentă sexuală

10. Indicatori ai minciunii

11. Gesturi împrumutate de la străini

12. Gesturi ale fumătorilor

13. Cum ne dăm de gol

Note