Un videoclip incarcat vineri pe Youtube, in care un tanar arde cartea lui Mircea Cartarescu, "Frumoasele straine", a starnit reactii aprinse pe internet. Tanarul explica, in clipul video, ca a ars cartea in semn de protest fata de aparitia scriitorului Mircea Cartarescu in videoclipul-manifest "Despre smerenie" al trupei Taxi. Clipul video care arata cum este arsa cartea a fost incarcat pe contul de Youtube al lui Iulian Ciornei. La o cautare pe Google se poate constata ca tanarul are si un blog.

Cartea lui Cartarescu, arsaFoto: Captura Youtube.com

Trupa Taxi a lansat joi videoclipul "Despre smerenie", in care solistul Dan Teodorescu canta despre un vis in care incearca sa il intalneasca pe Dumnezeu in Catedrala Mantuirii Neamului, in zadar insa. Acesta reuseste sa-l gaseasca, in cele din urma, intr-o biserica mica, de lemn, situata pe un deal.

In videoclipul-manifest care atrage atentia asupra dimensiunii Catedralei Mantuirii Neamului apar mai multe nume sonore din showbizul romanesc, muzicieni, dar si oameni de cultura precum Mircea Cartarescu sau Victor Rebengiuc.

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, a postat sambata un mesaj pe Facebook in care arata ca nu se astepta ca mesajul "transmis cu atata blandete" din piesa-manifest "Despre smerenie", lansata joi, sa provoace atat de multa agresivitate. Solistul le cere iertare celor pe care i-a deranjat cu mesajul sau si le promite sa spuna "si de-acum incolo, exact ce simt si ce cred".