Actorul Mircea Albulescu, care avea grad de comandor, va fi inmormantat cu onoruri militare dumnica. Sicriul cu trupul neinsufletit a fost depus sambata, la ora 10:00, in foaierul Salii Mari a Teatrului National Bucuresti, iar duminica va avea loc inmormantarea, la ora 14:00, au declarat pentru Mediafax reprezentantii TNB.

Mircea AlbulescuFoto: HotNews.ro

Trupul neinsufletit al actorului Mircea Albulescu este depus sambata in foaierul Salii Mari a Teatrului National Bucuresti intre orele 10:00-13:00, apoi va fi dus la Capela de la Cimitirul Reinvierea, unde, duminica, va avea loc inmormantarea, la ora 14:00.

Mircea Albulescu s-a stins din viata vineri la Spitalul Floreasca din Capitala. Avea 81 de ani si suferea de probleme cardiace de mult timp. In urma cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operatii de bypass la inima.

Intr-o emisiune de televiziune marele actor marturisea: "Astept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea asteptare. Sotia mea a incetat din viata acum cativa ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casa, ma cearta adesea, ca sunt dezordonat, ca de ce pun aia colo sau dincolo. Poate ca e tot mai prezenta pentru ca ma apropii si eu de lumea de dincolo, de lumea ei", adaugand "E bine in viata asta, ca actor, sa dispari cand trebuie, cat esti pe val".

Pe numele sau real Iorgu Constantin V. Albulescu, Mircea Albulescu s-a nascut la 4 octombrie 1934, in Bucuresti, si a fost actor, profesor universitar (doctor in Arte), publicist, poet, prozator si membru al Uniunii Scriitorilor, potrivit Wikipedia.

Mircea Albulescu a jucat in sute de piese pe scenele Teatrului Municipal din Bucuresti, Teatrului de Comedie si Teatrului National din Bucuresti si a avut peste 70 de roluri in film.

A interpretat roluri memorabile in teatrul radiofonic, pe care l-a considerat cea mai prodigioasa dintre activitatile sale artistice si care a constituit subiectul tezei sale de doctorat. Despre Teatrul National Radiofonic, in care a intruchipat peste 300 de personaje, actorul spunea ca "Daca 1000 de oameni asculta... fiecare alta piesa. Este receptorul cel mai creator."

In perioada 1985-2005, a fost profesor la Universitatea de Teatru si Film din Bucuresti, printre studentii sai numarandu-se Adrian Titieni, Irina Movila, Florin Piersic jr., Elvira Deatcu, Manuela Harabor si Dragos Bucur.

Din anul 2011, Mircea Albulescu are o stea ce ii poarta numele pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului, alaturi de alte personalitati ale vietii culturale romanesti: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei si Sebastian Papaiani.