Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a transmis, vineri seara, prin intermediul unui mesaj publicat pe reteaua de socializare Facebook faptul ca a decis de comun acord cu dirijorul Tiberiu Soare ca acesta sa nu mai ocupe functia de director general interimar al Operei Nationale Bucuresti (ONB), anunta Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia vine ca urmare a tensiunilor care s-au creat in jurul deciziei luate de fostul director interimar al Operei, Tiberiu Soare, ca balerinul si coregraful Johan Kobborg, care figurase pana marti pe site-ul ONB ca director artistic al institutiei, sa nu mai ocupa aceasta pozitie. Tiberiu Soare motivase decizia sa, criticata de corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti, prin faptul ca Johan Kobborg ocupa un post care nu corespundea organigramei de functionare a institutiei, detinand o titulatura incorecta din punct de vedere legal.

Pe de alta parte, in urma consultarii cu Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, Tiberiu Soare va ocupa postul de director adjunct, iar dirijorul Vlad Conta va deveni noul director general interimar al ONB.

De asemenea, Ministrul Vlad Alexandrescu i-a propus lui Johan Kobborg sa ocupe un post nou creat de director artistic al baletului Operei Nationale Bucuresti.

Mesajul integral publicat de Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook este: "In situatia creata la Opera Nationala din Bucuresti, care a cunoscut o escaladare nedorita in ultimele zile, dl. Tiberiu Soare a convenit impreuna cu mine sa se retraga din postul de director general interimar, acceptand postul de director adjunct. L-am rugat pe dl. Vlad Conta, in care am de asemenea mare incredere, sa preia postul de director general interimar al Operei Nationale din Bucuresti. I-am propus d-lui Johan Kobborg sa ocupe un post nou creat de director artistic al baletului ONB".