În perioada 18 - 22 aprilie 2016, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti se organizează cea de-a VII-a ediție a Concursului “Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant.

Concursul Drumul spre celebritateFoto: Afis

Aproape 50 de tineri muzicieni din Irlanda, Republica Moldova şi din toate regiunile şi centrele muzicale importante ale ţării s-au înscris la Concursul Drumul spre celebritate ediţia a VII-a, participare care certifică faptul că anul acesta va fi una dintre cele mai echilibrate şi mai valoroase ediţii din istoria competiţiei, anunta organizatorii.

La evenimentul înscris în cadrul proiectului „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun” este o participare record și din partea tinerilor spectatori cu drept de vot. Și-au anunţat prezența peste 600 de elevi de la numeroase şcoli şi colegii din Bucureşti, capacitatea maximă a sălilor din Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia fiind atinsă la toate etapele competiției.

Concursul Drumul spre celebritate este singura confruntare muzicală din România care în afara unor premii în bani crează reale oportunităţi de afirmare a tinerilor muzicieni, primii trei clasaţi fiind invitaţi să susţină un concert cu Orchestra de Cameră Radio (sala Radio), cu Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, cu Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” (Ateneul Român), precum şi două recitaluri la Palatul Mogoşoaia şi la Castelul Peleş. Totodată evoluţiile concurenţilor vor fi înregistrate şi difuzate pe frecvenţele naţionale ale Radio România Cultural.

Timp de 5 zile, pe parcursul a 6 etape și o finală, muzica, tinerețea și valoarea se vor împleti într-un spațiu încarcat de istorie și de frumos. Tinerii spectatori care vor să se apropie de marea muzică, profesori dedicaţi şi numeroşi tineri muzicieni își dau întâlnire la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia.

Urmăriți primii pași pe Drumul spre celebritate ai unor muzicieni de mare talent, cu ocazia FINALEI programată a avea loc vineri 22 aprilie 2016, de la ora 15, intrarea publicului fiind liberă.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porțile Bucureștiului, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic.