Patru mari nume ale teatrului românesc - Dem Rădulescu, Ștefan Bănică, George Constantin și Dinu Manolache au fost omagiate postum, duminică, pe Aleea Celebrităților, de Ziua Mondială a Teatrului, și au primit stele în Piața Timpului.

"Ei sunt cei care ne-au arătat că iar și iar resursele de cultură și talent ale acestui neam sunt pe cât de mari pe atât de sensibil dăruite de Dumnezeu. (...) Acordarea stelelor pentru activitatea în teatru și film, pentru actorii Dem Rădulescu, Ștefan Bănică, George Constantin și Dinu Manolache este un gest prin care arătăm că nu am uitat și că prețuim marile valori", a declarat, duminică, primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, la ceremonie.

Academicianul Răzvan Theodorescu a omagiat personalitatea marelui actor Dem Rădulescu. "Dem Rădulescu pentru întreaga națiune a fost Bibanul. Un nume avut încă din liceu. I-a spus Liviu Ciulei - un actor de geniu. Avea o vervă, o distincție, avea un umor natural prin care a bucurat o țară întreagă. Pe noi, prietenii, ne încânta", a adăugat Theodorescu.

Prezentă la eveniment, fiica lui Dem Rădulescu, Irina, a spus că pentru ea tatăl său încă din anul 2000 are o stea pe cer. "Mă bucur că acum are și proiecția ei pe pământ", a mai spus Irina Rădulescu.

Actorul Horațiu Mălăele a rostit Laudatio pentru George Constantin, în opinia sa cel mai mare actor. "George Constantin a fost un actor, după părerea multora, mare. După părerea mea nu a fost un actor mare, a fost cel mai mare - bun și rău și înșelat și sperjur și ipocrit, violent și candid și chiar fățarnic și demonic și sfânt,. De fiecare dată altfel, la fiecare spectacol altul, mereu constant în genialitatea lui. Salut această stelară răstignire în piatră a unuia dintre cei mai frumoși actori pe care i-a avut România", a spus Mălăele.

Actrița Stela Popescu a susținut că Ștefan Bănică este unul dintre cei mai mari actori ai României și a povestit despre colaborarea cu el. "Am lucrat cu el, era un camarad extraordinar, un familist extraordinar. Cea mai mare fericire a lui Ștefan a fost Ștefănel și succesul lui îi asigură acolo sus liniștea și bucuria că a lăsat în urmă putere, valoare, dragoste", a spus actrița.

La rândul său, Ștefan Bănică Jr. a atras atenția că nu ar fi rău ca marii actori să fie prețuiți și în timpul vieții și a afirmat că, pentru el, tatăl său chiar dacă primește o stea în Piața Timpului a fost "demult o stea și rămâne o stea" în viața sa.

Virginia Mirea, actriță la Teatrul de Comedie, a arătat, vorbind despre Dinu Manolache, că actorul și-a făcut meseria cu mare pasiune, a fost un om bun și strălucit. "L-am iubit. L-am admirat, l-am aplaudat, am avut și de ce", a spus Virginia Mirea.

Fiica actorului Dinu Manolache, Ilinca, a mulțumit organizatorilor pentru gestul făcut și a citit o poezie scrisă de tatăl ei în anul 1987, când ea avea 2 ani.

În cadrul evenimentului primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a oferit Placheta de onoare a orașului București copiilor celor patru mari actori.