Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) decis, luni, excluderea din Uniune a membrilor autodeclaratei 'conduceri a USR', respectiv a scriitorilor Ioana Craciunescu, Dan Iancu, Florin Iaru, Cosmin Perta, Valeriu Mircea Popa, Cristian Tiberiu Popescu, Octavian Soviany, Adrian Suciu, Cristian Teodorescu, Paul Vinicius, Daniel Vorona, potrivit Agerpres.

Potrivit USR, 'Comisia de Monitorizare, Suspendare si Excludere a constatat incalcarea de catre un numar de membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania a art. 16 si urmatoarele din cap. 5 din Statutul USR, in sensul ca au convocat nestatutar o Adunare Generala Extraordinara si au organizat, la data de 19 martie, o Adunare Generala Extraordinara nestatutara, nedesfasurata prin adunarile generale ale Filialelor, in care s-au votat nestatutar noi organe de conducere'.

Prin comunicatele remise presei, s-a folosit abuziv si nelegal sigla USR, uzurpandu-se calitatile oficiale ale persoanelor alese legal si statutar in functiile de conducere si creandu-se astfel prejudicii de imagine grave Uniunii, in aceste conditii Comisia de Monitorizare, Suspendare si Excludere propunand Consiliului USR excluderea scriitorilor amintiti, adauga sursa citata.