La „International Balkan Countries Theatre Festival”, aflat la cea de-a treia ediție, eveniment ce se desfasoara în perioada 8-27 martie, la Bursa, Republica Turcia participa din Romania două teatre: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad și Teatrul „Regina Maria” din Oradea, informeaza ICR Istanbul.

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad se află la a treia participare, iar actorii arădeni vor susține două reprezentații ale spectacolului ”Bright Week”/ ”Săptămână luminată” după Mihail Săulescu, pe scena Teatrului Regional Bursa, după cum urmează: prima în data de 22 martie, iar celalată, în data de 23 martie 2016. Regia îi aparține lui Nicolae – Mihai Brânzeu, scenografia este semnată Indre Colta, coregrafia și mișcarea scenică sunt realizate de Maura Cosma, iar muzica este compusă de Dan Simion. Din distribuție fac parte următorii artiști: Carmen Butariu, Mariana Tofan, Marian Parfeni, Razvan Oroian, Cosmin Blaga, Dinu Bociort, Andreea Piros, Timea Szendrei și Adrian Dumbra.

Teatrul Regina Maria din Oradea este invitat pentru prima dată la acest festival și va monta spectacolul ”The Night Before Christmas” de Anthony Neilson, în regia lui Ovidiu Caița, scenografia realizată de Oana Cernea. Spectacolul va avea două reprezentații tot pe scena Teatrului Regional din Bursa în zilele de 24, respectiv 25 martie 2016. Actorii care vor juca în piesă sunt: Vicoveanu Mihail Răzvan, Stanciu Alin Florin, Gherdan Mihaela Nicoleta, Sabău Andrei-Daniel. Spectacolul a avut premiera în luna septembrie 2015 și a participat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, dar și la Festivalul Internațional al Teatrelor de Studio de la Teatrul „Al. Davila” din Pitești, unde a primit nominalizări la premiile pentru „Cel mai bun actor” - Răzvan Vicoveanu, „Cea mai bună actriță” Mihaela Gherdan și „Cea mai bună regie”- Ovidiu Caița.

La ediția din acest an al celui mai tânăr festival internațional de teatru din Republica Turcia vor fi prezente companii de teatru din Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Macedonia, România, Slovacia și Turcia. – transmite ICR Istanbul.