Institutul Cultural Roman si Filialele Bucuresti–Poezie si Bucuresti-Dramaturgie ale Uniunii Scriitorilor din Romania va invita la al doilea spectacol–lectura al anului 2016 si a patra premiera a stagiunii 2015-2016 la Clubul Dramaturgilor.

Luni, 29 februarie 2016, ora 18.00, in Sala Mare a ICR, va avea loc spectacolul-lectura al comediei politiste Crima cu pistol si bile de Horia Garbea. Din distributie vor face parte: Vali Pena si Dani Popescu. In rolul victimei – autorul.

Piesa a primit premiul II in cadrul concursului de dramaturgie pentru piese politiste, noir, thriller, organizat in anul 2015 de Teatrul Coquette. A aparut in volumul Crime Scene, 1 la Editura Tritonic.

Un acuzat aparent nevinovat se confrunta cu versiuni diferite asupra unei crime care a fost, poate, doar un accident. Justitia este la fel de nelamurita ca si spectatorii. Fiecare stie mai bine cine e ucigasul. O comedie neagra, frizand absurdul care vine deopotriva dinspre oameni si dinspre aplicarea legii.

Un actor – un personaj, o actrita – noua personaje!

Actorii Dani Popescu si Vali Pena sunt cunoscuti si pentru intruchiparea cuplului Fred-Cleo din piesa Functionarul Destinului de Horia Garbea, aflata de trei stagiuni pe scena Teatrului Nottara, oriunde ar fi aceasta.

Intrarea publicului este libera. Spectacolul va fi urmat de comentarii si discutii asupra textului.

Clubul Dramaturgilor este un proiect initiat de regretatul critic Mircea Ghitulescu in anul 2006. In actuala stagiune, este organizat de USR, prin filialele bucurestene de dramaturgie si poezie, in colaborare cu ICR.