Trei comedii româneşti clasice şi contemporane vă aşteaptă în aceasta săptămână pe scenele TNB. Dificilă alegere: toate trei tratează o problematică de stringentă actualitate, aduc la rampă o umanitate portretizată în vârful peniţei satirice, ciocniri de interese, manevre şi maşinaţiuni, corupţie... Oare, vă sună cunoscut?

Scrisoarea

Scrisoarea

Foto: TNB

Scrisoarea, adaptare după I.L. Caragiale, regia Horațiu Mălăele.

Lui Horaţiu Mălăele, binecunoscut şi ca regizor cu o puternică vervă satirică, lumea lui Caragiale din O scrisoare pierdută îi serveşte ca punct de plecare pentru o viziune scenică proprie. Păstrând desenul autorului, aerul epocii şi intrigile politicii dâmboviţene, el îngroaşă liniile personajelor şi concentrează ritmul acţiunilor. Rezultatul îl veţi descoperi în această adaptare liberă a operei caragialiene, în interpretarea unor îndrăgiţi actori: Mircea Rusu, Mihai Constantin, Virgil Ogăşanu, Horaţiu Mălăele / Marian Râlea, Marius Rizea, Raluca Petra / Victoria Dicu, Mihai Calotă, Marcelo S. Cobzariu, Eduard Adam.

2 martie 2016, ora 20.00, Sala Studio

Omul care a vazut moartea

Omul care a vazut moartea

Foto: TNB

Omul care a văzut moartea, de Victor Eftimiu, regia Dan Tudor.

Este o poveste-farsă, construită în câteva tablouri, cu o suită de răsturnări de situaţie, despre un impostor care a bulversat viaţa unui oraş şi a dat peste cap liniştea unei familii… în plin sezon electoral. Montarea vă prilejuieşte o întâlnire plină de surprize, comice şi dramatice, cu o distribuţie de forţă: Costel Constantin, Adela Mărculescu, Lari Giorgescu (în rolul titular), Marius Bodochi, Marius Oprea, Florentina Ţilea, Tatiana Oprea.

2, 6 martie 2016, ora 20.00, Sala Pictura

Dumnezeu se imbraca de la second-hand

Dumnezeu se imbraca de la second-hand

Foto: TNB

Dumnezeu se îmbracă de la second-hand, de Iulian Margu, regia Ion Caramitru.

Scrisă de un autor contemporan, Iulian Margu, comedia, montată în premieră la Naţional, în cadrul programului "procesul comunismului prin teatru", se bucură de o distribuţie din care îi amintim pe Lari Giorgescu, Dorin Andone şi Florina Cercel (personajul cel mai prezent în scenă, deşi apare abia la final!) şi de o semnătură regizorală ce garantează succesul. Spectacolul abundă în dezvăluiri: personale, sociale şi de istorie recentă, pornind de la o spargere care se comite, cu graţie, în casa unei "scorpii", bine aranjată în ierarhia vremii. Între râs şi plâns, în paşi de vals, o satiră despre averi şi deposedare, cu păgubiţi, hoţi şi un ... Dumnezeu al lor.

5 martie 2016, ora 19.30, Sala Studio

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a TNB si online, pe Mystage.ro