Populara serie de concerte de prânz, pe care ICR Londra o organizează de peste cinci ani pe scena de la St-Martin-in-the-Fields și care atrage de fiecare dată sute de melomani în somptuosul monument arhitectonic din Trafalgar Square, continuă pe data de 22 februarie cu un recital plin de vigoare tinerească susţinut de violonista Adriana Cristea şi pianista Greta Gasser. Cele două artiste vor interpreta un program divers incluzând lucrări de Serghei Rahmaninov, Nikolai Kapustin, Johann Sebastian Bach, Antonio Bazzini, dar şi piese de Paul Constantinescu și Ciprian Porumbescu.

Violonista Adriana Cristea i pianista Greta Gasser Foto: ICR Londra

Născută în România într-o familie de muzicieni, Adriana Cristea a început studiul viorii la vârsta de 5 ani, iar un an mai târziu a avut primele apariţii în public. În 2015, a absolvit studiile masterale ale Colegiului Regal de Muzică din Manchester, sub îndrumarea violonistului şi profesorului Yossi Zivoni. De-a lungul anilor, Adriana a câştigat 25 de premii naţionale şi internaţionale la importante competiţii muzicale.

Greta Gasser a început studiul pianului la vârsta de 7 ani și, de-a lungul timpului, a avut recitaluri în București, Constanţa, Tulcea şi Manchester, fiind premianta concursurilor internaţionale de muzică ,,George Georgescu”, ,,W. A. Mozart International Music Competition” și a Olimpiadei Naționale de Muzică din România. În prezent, îşi continua studiile la Royal Northern College of Music (RNCM) din Mancester, sub îndrumarea profesorului Frank Wibaut.