Scritorul si filozoful italian Umberto Eco, care a murit vineri, la varsta de 84 de ani, va fi inmormantat marti la Milano, funeraliile urmand sa se desfasoare, printr-un ceremonial laic, la Castelul Sforzesco, un simbol istoric al metropolei din nordul Italiei, informeaza Mediafax, citand cotidinaul La Repubblica.

Umberto EcoFoto: Wikipedia

Ceremonia funebra laica va avea loc marti, la ora 15.00 (16.00, ora Romaniei), in Castelul Sforzesco, un edificiu din secolul al XV-lea pe care Umberto Eco il vedea de la fereastra casei sale, precizeaza La Repubblica.

Sotia celebrului scriitor, Renate, si fiica acestuia, Carlotta, nu au facut nicio declaratie pentru presa, lunand insa din fata casei din Milano trandafiri albi si rosii lasati de admiratori ai scriitorului.

Scriitorul si filozoful italian Umberto Eco, autorul celebrului roman "Numele trandafirului", a murit vineri seara, la varsta de 84 de ani. Moartea lui Eco a fost anuntata de familia sa, potrivit La Republica.

"A fost un exemplu extraordinar de intelectualism, combinand o inteligenta unica a trecutului cu o capacitate neobosita de a anticipa viitorul", a declarat premierul italian Matteo Renzi.