Teatrul National din Bucuresti va gazdui, din 23 februarie, spectacole ale Teatrului Foarte Mic, una dintre institutiile teatrale a carei activitate a fost intrerupta in urma intrarii in vigoare a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, informeaza Mediafax

Teatrul National din BucurestiFoto: TNB

Teatrul Foarte Mic din Bucuresti si-a suspendat activitatea de la sediul din strada Jean-Louis Calderon, numarul 2, pe 23 noiembrie 2015, in urma promulgarii de catre presedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora.

Astfel, spectacolele Teatrului Foarte Mic vor fi gazduite din 23 februarie, in fiecare saptamana, la Sala Mica a Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti.

"Nu intamplator spectacolele Teatrului Foarte Mic se vor desfasura la Sala Mica a TNB, sala destinata, inca din 2014, 'Programului 9G la TNB', dedicat, in exclusivitate, tinerilor creatori de teatru, program ajuns la a doua sa editie, cu o productie de 9 premiere pana in prezent: Teatrul Foarte Mic se declara, la randul sau, programatic, un 'spatiu deschis tinerelor generatii, unei generatii de artisti care cred ca teatrul trebuie sa fie puternic, sa traga semnale de alarma, sa starneasca luari de pozitie", spun reprezentantii Teatrului National din Bucuresti.

Primele spectacole ale Teatrului Foarte Mic gazduite in Sala Mica a TNB sunt: "39 de trepte", dupa filmul omonim de John Buchan si Alfred Hitchcock, pe 23 februarie si 2 martie, de la ora 19.00, si "Casa cu pisici", de Radu Iacoban, pe 10 martie, de la ora 19.00.

Cladirea in care a functionat Sala Studio a Teatrului Foarte Mic, din strada Jean-Louis Calderon, numarul 2, se afla pe lista imobilelor expertizate tehnic si este inclusa in clasa I de risc seismic, care prezinta pericol public, dupa cum a informat institutia de spectacole, in noiembrie 2015, atunci cand si-a intrerupt activitatea.