POINT, cel mai nou spatiu din Bucuresti dedicat evenimentelor culturale, anunta premiera spectacolului "Menajeria de sticla", in regia Alexandrei Penciuc, o abordare complet noua a cunoscutului text scris de Tennessee Williams. "Menajeria de sticla" este o calatorie care ofera posibilitatea de a revedea sau rescrie lucruri din trecut. Este ca o masina a timpului care deschide un drum spre acceptare pavat de frica, blocaj si neputinta. Este o cautare si in acelasi timp o confruntare. Niciunul dintre personaje nu poate exista fara celalalt, dar in acelasi timp, fiecare cere "acel ceva mereu amanat si mereu asteptat pentru care traim". Totul este amintire.

Menajeria de sticlaFoto: Afisul spectacolului

Daca ne-am putea intoarce, daca am putea schimba ceva din trecut, sau daca am putea sa fim prezenti cand am lipsit. S-ar schimba cursul lucrurilor? In ce masura ne putem controla amintirile? Ce s-a intamplat cu adevarat? Care este unghiul cel mai potrivit din care sa privesti cat sa poti merge mai departe?

Ce te obsedeaza? Cine te urmareste? Ce ascunzi? Esti treaz?

"Cine priveste in afara, viseaza. Cine priveste inauntru, se trezeste." - C.G. Jung

Tu unde alegi sa fii?

Din distributia spectacolului "Menajeria de sticla" fac parte actorii Emil Mandanac, Ilinca Harnut, Catalina Moga si Mihai Smarandache.

Regia spectacolului este semnata de Alexandra Penciuc, iar scenografia de Tudor Prodan.

"POINT te directioneaza natural spre un unghi proaspat din care sa privesti lucrurile. Un spatiu minimal, conceptual, visceral, un cadru provocator pentru a reinventa un text clasic si a cauta esenta care duce cu atat mai mult spre personal si intim: sa-ti amintesti."- Alexandra Penciuc

"Menajeria de sticla" este cel de-al doilea spectacol marca POINT, dupa "NSFW" de Lucy Kirkwood, regizat de Horia Suru.

POINT este un spatiu destinat evenimentelor si actiunilor culturale, un loc care incita, provoaca si inspira atat artistii cat si spectatorii, propunandu-si sa aduca impreuna oameni interesati sa expuna si sa dezbata creativ idei. Se urmareste descoperirea si punerea in scena a textelor noi in premiera in tara noastra sau revigorarea radicala a unor texte clasice, incurajandu-se creatiile performative si interdisciplinare.

Mai multe despre POINT si despre reprezentatiile viitoare puteti afla accesand link-urile: www.facebook.com/pointarthub si www.whatsthepoint.ro.

Programul reprezentatiilor pentru luna februarie:

"Menajeria de sticla"

Vineri, 12 februarie, ora 21:30 - Avanpremiera

Sambata, 20 februarie 21:30 - Premiera

"NSFW"

Duminica, 21 februarie, ora 20:00

Vineri, 26 februarie, ora 21:30

"MENAJERIA DE STICLA"

De Tennessee Williams

Regia: Alexandra Penciuc

Distributia: Emil Mandanac, Ilinca Harnut, Catalina Moga, Mihai Smarandache

Scenografia: Tudor Prodan

Light design: Bogdan Gheorghiu

Traducerea: Ilinca Harnut

Durata: 1h30', fara pauza

Strada Eremia Grigorescu 10