Festivalul Jazz in Church revine anul acesta cu un line-up de exceptie si o serie de evenimente speciale. Potrivit organizatorilor, ca in fiecare an, in Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti vor performa legende ale jazz-ului european, precum John Surman – unul dintre cei mai emblematici reprezentanti ai jazz-ului de avangarda, sau Palle Mikkelborg – varf de lance pe scena jazz-ului progresiv european.

Iazz in Church IVFoto: Poster

Pentru prima oara la Jazz in Church sunt invitate doua trio-uri de prima marime ai scenei de jazz new-yorkeze: Sylvie Courvoisier, Drew Gress & Kenny Wollesen – un trio renumit si asteptat in concerte pentru fabuloasa sa dinamica, asternuta pe partitura de lider-ul grupului, pianista Sylvie Courvoiser. Un alt trio este condus de Lionel Loueke, alaturi de Massimo Biolcati si Ferenc Nemeth – prezenta lor va fi plina de ritm, caci armoniile jazz-ului modern sunt combinate cu elemente de muzica traditionala vest-africana si inflexiuni vocale inedite.

Scena de jazz romaneasca este reprezentata de George Natsis, Adrian Flautistu, Vlad Popescu, Toma Dimitriu, Dan Alex Mitrofan, Adi Stoenescu, Tavi Scurtu si Iordache.

In plus fata de editiile precedente, festivalul va avea o seara dedicata persoanelor cu dizabilitati, aducand un omagiu minunatului artist Michel Petrucciani. George Natsis, Adrian Mircea Flautistu si Vlad Popescu se reintalnesc la Jazz in Church pentru un concert ce va celebra bucuria muzicii si importanta accesului la cultura pentru fiecare individ. Intrarea la acest concert este libera, 100 de locuri fiind retinute pentru persoanele cu dizabilitati printr-un parteneriat cu Autoritatea Nationala a Persoanelor cu dizabilitati si Asociatia Help Autism.

De asemenea organizatorii au pregatit un concert si pentru cei mici: sambata dimineata la ora 11.00 va avea loc matineul cu intrare libera Jazz for Kids prin care copiii si parintii deopotriva vor avea o intalnire interactiva si plina de ritm cu jazz-ul si improvizatia muzicala.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

30 Martie, ora 19.00:

“100 Hearts” George Natsis / Adrian Flautistu / Vlad Popescu (intrare libera)

31 martie, ora 19.00:

Michel Godard / Bruno Helstroffer / Lucas Niggli

Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad

1 aprilie, ora 19.00:

Ernst Reijseger / Harmen Fraanje

Sylvie Courvoisier / Drew Gress / Kenny Wollesen

2 aprilie:

ora 11.00 “JAZZ FOR KIDS” Mihai Iordache / Dan Alex Mitrofan / Adi Stoenescu / Tavi Scurtu

ora 19.00 Lionel Loueke / Massimo Biolcati / Ferenc Nemeth John Surman / Vigleik Storaas

3 aprilie, ora 19.00:

Toma Dimitriu / Daniel Torres

Edouard Ferlet

Palle Mikkelborg / Jakob Bro

Festivalul este organizat de asociatia JAZZ.RO, in parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti. Festivalul se bucura pt al doilea an consecutiv de Patronajul Excelentei sale, Domnul Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elvetiei in Romania.

Biletele si abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro si in retelele magazinelor. Pretul unui bilet este de 100 lei pe seara sau 300 lei abonament pentru serile din 31 martie si 1,2,3 aprilie.