Moise Guran, Mihai Ghyka si Stefan Liiceanu dezbat volumul Compania. Scurta istorie a unei idei revolutionare, la libraria Humanitas de la Cismigiu

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 3 februarie 2016, 13:47 Actualitate | Cultură

Compania. Scurta istorie a unei idei revolutionare
Foto: Librariile Humanitas
Editura Humanitas vă invită vineri, 5 februarie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre trecutul și viitorul companiei, prilejuită de publicarea volumului Compania. Scurtă istorie a unei idei revoluționare, de John Micklethwait și Adrian Wooldridge, doi reputați jurnaliști ai săptămânalului The Economist. La dezbatere vor participa Moise Guran, jurnalist, Mihai Ghyka, secretar de stat în ministerul Culturii, și Ștefan Liiceanu, coordonatorul colecției Povestea banilor.

Companiile au influențat puternic multe dintre aspectele importante ale societăților. Vorbind despre excesele trecutului, Micklethwait și Wooldridge observă și mecanismele de reglare care au asigurat continuitatea modelului corporatist și notează ca ele au fost unul dintre principalele avantaje competitive pe care Occidentul le-a avut de la revoluția industrială până acum. „În general, companiile au devenit mai etice: mai cinstite, mai umane, mai responsabile din punct de vedere social. Istoria timpurie a companiilor a fost adesea una de imperialism şi speculaţie, de jafuri înspăimântătoare şi chiar de masacre. Oamenii care protestează acum împotriva noului rău al comerţului global nu au citit, evident, prea multe despre sclavie sau opiu. Oamenii care vorbesc oripilați și înfricoşați despre înşelătoriile fără precedent ale firmei WorldCom par să fi uitat de colosala criza cauzată de Compania Marea Sudului. Celor care se tem de puterea fără egal a lui Bill Gates le-ar prinde bine să citească puțin despre J.P. Morgan. Astăzi, numărul companiilor din sectorul privat cu care se mândrește o ţară – Statele Unite aveau cinci milioane şi jumătate de corporaţii, în 2001, Coreea de Nord, după câte ştim, nici una – este un indicator mai bun pentru statutul său decât numărul vaselor de război pe care le poate aduna. Este, de asemenea, un indicator destul de fidel al libertății ei politice.“

„O istorie care se citeşte cu plăcere, deopotrivă scurtă şi magistrală.“ (Washington Post)

„Călătorim prin două secole de fascinantă istorie socială... Cartea este plină de viniete de istorie corporatistă.“ (Wall Street Journal)

„Această «biografie» formulează întrebări utile: de unde vine compania şi încotro se îndreaptă? Compania acoperă o arie istorică impresionantă... O asemenea canava istorică vastă este excelentă pentru a pune în perspectivă dezbaterile curente, reducând hiperbolele multor critici corporatişti... Micklethwait şi Wooldridge formează un parteneriat prestigios şi lucid... condensând astfel istoria companiei, autorii oferă o prezentare foarte accesibilă, dramatică şi uşor de citit a revoluţiei, crizei şi supravieţuirii corporatiste.“ (Ethical Corporation Magazine)


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


959 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri