O comedie care tratează dragostea în toate vârstele ei, ”din frageda tinerețe până la temuta bătrânețe”, într-un spectacol care readuce la Timișoara un actor-vedetă al urbei: Eugen Cristea. El este cap de afiș al comediei ”5 acte de dragoste”, ce va fi jucată luni, 8 februarie 2016, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara.

5 acte de dragosteFoto: Afis spectacol

”Spectacolul are la activ 67 de reprezentații în toată țara, cu săli pline”, declară realizatorii evenimentului. ”5 acte de dragoste” este creația regizorului Moshe Yazur (SUA), care realizează un colaj dramatic, adaptând cinci piese scurte, din opera unor ofertanți scriitori precum Neil Simon și Joseph Bologna. Distribuția îi reunește pe actorii Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Tomi Cristin/Jean Lemne, Cristina Pascalin și Daniel Nițoi.

”Spectacolul este un colaj comic care tratează, într-o manieră elegantă și senină, fără pic de vulgaritate, tema dragostei în toate ipostazele ei. Este o comedie fermecătoare, montată de un regizor cu mult umor și multă experiență teatrală în România și peste ocean, un spectacol care le descrețește frunțile și celor mai morocănoși spectatori”, dau asigurări interpreții.

”Sunt foarte bucuros că jucăm la Timișoara acest spectacol, exact pe scena pe care, în urmă 40 de ani, am debutat”, declară fostul actor al Naționalului timișorean. Mai mult, Eugen Cristea le promite spectatorilor o surpriză: ”special pentru timișoreni, pentru orașul tinereții și debutului meu, am pregătit un recital actoricesc dedicat lor, pe care îl voi susține imediat după 5 acte de dragoste”.

Biletele pentru spectacol costă, în funcție de loc, între 50 și 60 de lei și se găsesc la Agenția Operei din Timișoara.